Primăvara începe cu Kärcher, aparate Kärcher

07.03. 2021

Încep povestirea de astăzi cu mâhnire în suflet. A venit primăvara. Ar trebui să mă bucur, dar nu pot. Știu ce mă așteaptă. Mătura, fărașul și găleata. Of…ce soartă nenorocită am și ce noroc au unele femei.

Primăvara începe…pentru unele femei cu o ședință la Spa (cadou de la soți de 8 martie), pentru alte cu un bilet de vacanță… În cazul meu primăvara vine cu un „cadou trăsnet”… O cârpă, un făraș și o găleată menite să mă ajute să fac curățenie wow în casă. Of…Doamne!!! Cu ce-am greșit?!!!!!

Am ajuns în anul 2021 din secolul 21 să fac curățenie igienică cu o blestemată de cârpă. Ce soartă amară am!!!

Consemnez în acest jurnal că eu, Măria a lui Ion Apetrei, din satul Stănilești, jud. Vaslui, sunt tare amărâtă. Nu asta am visat. Nu asta mi-am dorit…dar asta am primit. Dar nu-i nimic. Mai rău îmi trebuie. M-a pus cineva să fug cu Ion în noaptea logodnei cu Vasile? Nu m-a pus. Am fugit de bună voie.

Am zis că dacă-i fiu de popă o s-o aducem bine. Mai niște pomeni, mai niște prosoape, mai alea alea… dar n-am văzut nimic. De fapt am văzut, am văzut stele verzi de fiecare dată când Ion m-a mângâiat cu câte-o palmă peste obraz. Ce amărâtă sunt!!!

-Mărie!!!!!!!!!!!! Unde ești fă Mărie?

– În dormitor Ioane! Fac lista cu treburile de la început de primăvară.

– Mărie, ai impresia că-s prost?

– Doamne ferește! Cum poți să crezi așa ceva?

– Atunci de ce-mi vorbești mie de listă când eu știu foarte bine ce faci.

– Zău? Știi? Ce fac?

– Visezi fă Mărie. Cu ochii deschiși. Te crezi Creangă fă Mărie. Crezi că eu nu știu că tu scrii. Fă Mărie, tu nu știi să ții bine mătura în mână și te dai mare scriitoare.

-Da, Ioane. Mă dau. Mă dau fiindcă vreau să-mi depășesc condiția.

-Ce vrei să faci? Să-ți depășești ce? Care condiție fă? Cea a femeii căreia îi place să stea toată ziulica cu coatele pe gard? Fă Mărie…nu mă scoate din sărite. A venit primăvara…azi am fost în târg și ți-am cumpărat cârpă, mătură și găleată. Știi ce ai de făcut…Pănă vin de la întâlnirea cu băieții…tu faci șmotru. Când vin acasă vreau să ling mac pe jos.

Aparate Kärcher
Sursă photo: pixabay.com

-Ioane…nu pot. Anul astă refuz. Vreau un alt cadou. Vreau o ședință la spa.

– Mărie, ți-e dor cumva de-o mângâiere? De ceva vreme palma mea nu te-a mai mângâiat. Ești pregătită pentru mângâierea ei?

– Stai, nebunule!!! Am glumit. Nu vreau la spa, vreau doar o vacanță în Dubai…bineînțeles, după ce fac curățenie. Ce zici, așa îți convine?

-Mărie!!!!!! Pune mâna pe mătură acum! Revin diseară.

Of…foaie verde flori de soc, cu mătura sunt condamnată să joc…

Of…foaie verde flori nuc, tare aș vrea eu să mă culc…

Of…foaie verde flori de vișin, parol, de la curățenie mă ia cu leșin.

-Mărie!!!!! Unde ești Mărie?

-În dormitor Ileană.

-Mărie iar scrii?

-Da Ileană, îmi scriu oful. Scriu despre soarta mea blestemată. Ion iar m-a pus să fac șmotru. Și nu înțeleg de ce insistă atâta să începem primăvara cu șmotru în casă. Și nu înțeleg nici de ce nu-mi pune la dispoziție aparate de curățat inovatoare. Urăsc să fac cu curățenie cu mătura și fărașul. Azi am să protestez. Știi de ce? Sunt o divă. Și având în vedere că sunt o divă refuz să mai folosesc mătura.

-Fă Mărie, revino-ți. Iar o să te machieze Ion când vine acasă.

-Nu mă supun. Curățenia care contează nu se face cu mătura, fărașul și găleata.

-Știu fă Mărie, dar îl cunoști pe Ion. E de modă veche. Nu-l poți schimba. Te ajut și eu să faci curățenie. O scoatem noi la capăt. Știi…cunosc niște secrete de la bunica care o să ne ajute să facem curățenie wow în 2 timpi și 3 mișcări.

-Pe bune? Care-s alea? Că, dacă e să fiu sinceră, n-am chef de machiaj diseară.

Pași pentru o curățenie wow a la Ileana

– Inainte de a începe curățenia trebuie să aerisim bine toată casa. Deschidem toate ferestrele astfel încât aerul proaspăt să pătrundă în fiecare încăpere. Este important ca aerisirea să fie încrucișată. Pentru asta trebuie să deschidem ferestrele din celălalt capăt al casei, astfel încât aerul să circule nestingherit și să curățe atmosfera. Între timp, trebuie să ne pregătim. Ai tot ce trebuie? Avem nevoie nu doar de cârpe, mătura și făraș, ci și de bureți, perii, mop, mănuși… Apoi vom planifica sarcinile pe zone. Este bine să începem cu zonele în care nu faci curățenie zilnic, deoarece acolo se acumulează mai mult praf și vor trebui curățate mai bine. Nu trebuie să uităm de produsele  „Eco”.  Nu trebuie să lipsească produsele naturale și simple precum lămâia, oțetul, sarea, săpunul neutru sau bicarbonatul: nu poluează și sunt cele mai eficiente produse de curățat. Mărie ai toate aceste produse în casă sau îți aduc de la mine?

-Am fă Ileană. Am mătura, făraș, găleată, sare, jumătate de lămâie,  săpun… Și am și-o lene fă…Îmi stric și manichiura, abia mi-am făcut pedichiura.

-Fă Mărie. Nu mă enerva și pe mine. Mută-ți posteriorul și hai la treabă. Nu te speria, mai întâi îți voi explica ce vom face, apoi vom pune în aplicare cele spuse. Așadar, fii atentă. Vom proceda în felul următor. Vom începe cu tavanele. Fiindcă tot ai primit o mătură nouă, vom folosi mătura ta cu coadă lungă. Vom acoperi mătura cu o cârpă curată pe care o vom înnoda la capete sau o vom prinde cu un elastic. Vom continua cu pereții. Având în vedere că varul de pe pereți este lavabil, îi vom spăla cu săpun neutru sau cu puțin detergent de spălat vase, diluat în apă. Vom scufunda un burete în amestec și-l vom scurge bine de tot. Vom începe de jos și vom curăța până în partea superioară- picăturile care se vor scurge vor fi mai ușor de curățat  de pe suprafața deja curată. Va urma podeaua. Având în vedere că pe jos ai parchet, putem folosi un mop umezit în apă cu oțet și săpun neutru. Vor urma întrerupătoarele și prizele. Tare mult praf se depune pe ele. Așa că trebuie să le ștergem până strălucesc. Pentru asta vom folosi o cârpă înmuiată în apă, pe care o vom stoarce foarte bine. Dacă rămân pete, le vom îndepărta cu o cârpă de bumbac înmuiată în puțin alcool. Cred că din ăsta ai berechet prin casă.

Canapele…

-Doamne…proaste mai sunteți! Bre…stau și vă ascult de vreo 10 minute și-mi vine să râd ca nebuna singură. Băi…voi în ce secol trăiți? Ați rămas la mătura și cârpă, la sare, lâmâie și alte alea. Voi nu ați auzit de tehnologie inovatoare?

-Ioană…nu avem timp de tine astăzi. Suntem ocupate. Știu că-ți place să te lauzi cu faptul că ai tras lozul câștigător când te-ai măritat cu Nelu, dar pe noi nu ne interesează.

-Fă Ileano, nu vreau să mă laud. Vreau să vă luminez fetelor. Vreau să vă modernizez. De fapt, nu. De fapt, vreau să vă spun că primăvara nu începe cu instrumente din astea rudimentare. Primăvara începe cu Kärcher, aparate Kärcher. Luați loc fetelor să vă povestesc cum viața mea în perioada pandemiei s-a schimbat complet. Nelu mi-a schimbat-o când mi-a dăruit câteva aparate Kärcher pentru a face casa “lună” rapid și eficient, pentru a întâmpina noul anotimp cu energie și bună-dispoziție.

-Ioano, tu vorbești serios? Și nu-ți strici manichiura?

-Nu fă Mărie. Cu aparatele Kärcher care sunt dotate cu tehnologii de curățare inovatoare, curățenia nu mai este atât de obositoare și nici nu mai consumă mult timp. Pentru orice ustensilă clasică de curățat, acum există cel puțin o variantă cu tehnologie nouă care să o înlocuiască. Spre exemplu, poți înlocui mătura clasică pe care atât de mult cu o mătură electrică, mopul clasic cu un mop electric (care, în plus, poate și aspira), iar spălatul geamurilor va devine o plăcere de îndată ce-ți achiziționezi aspiratorul de geamuri de la Kärcher. Pe altă parte,  dacă îți achiziționezi un aparat de curățat cu aburi din gama SC de la Kärcher, care, prin puterea aburului, omoară până la 99,999% din viruși și bacterii (chiar și virusul Coronavirus SARS-CoV-2) – fapt dovedit în urma testelor făcute în laboratoare din Germania, vei face o curățenie cu adevărat igienică. Și manichiura rezistă!

-Ioană, nu-mi vine să cred! Chiar așa?!

-Chiar așa fetelor.

-Spune-ne mai multe. Vrem să ne modernizăm. Nu-i așa Ileano?

-Așa-i fă Mărie.

-Ascultați și vă minunați.

 Mătura Electrică KB 5

– Voi începe cu mătura electrică fiindcă sunt sigură că ai mare nevoie de ea. De îndată ce o vei folosi vei scăpa, cu siguranță, de mângâierea lui Ion. Știi de ce? Această mătură fără fir te va ajuta să realizezi o curățare optimă pe podele și covoare și să lucrezi fără să te apleci. De asemenea, este gata de utilizare mai rapid decât un aspirator, are racord flexibil pentru manevrare ușoară chiar și sub obiectele de mobilier și un container pentru murdărie detașabil. Tu nu vei intra în contact cu murdăria.

Aparate Kärcher

Mop Electric FC 7 Cordless

-Cu acest mop electric vei face o mulțime de lucruri, iar la final te vei întreba cum de-ai aflat așa târziu de el. Și știi ce? Vei face curățenie „lună” plus economie. De ce? Deoarece acest mop colectează murdăria uscată și umedă într-o singura trecere. Dispune de tehnologie cu patru role cu rotație în sens contrar ce permite o curățare rapidă și eficientă, alunecând pe podele fără a depune efort. Pardoselile tale vor fi mai curate ca niciodată, iar galeata ta clasică plină cu apă va fi un lucru din trecut, deoarece FC 7 are atât un rezervor de apă curată, cât și un rezervor de apă murdară. Dispozitivul este potrivit pentru toate pardoselile dure (gresie, parchet, laminat, PVC, vinil). Și asta nu e tot…dar nu vreau să-ți dezvălui mai multe. Te las să le descoperi singură.

Aparate Kärcher

Aparate Kärcher

Aspirator geamuri și aparat de curățat geamuri cu vibrații

-Nu știu cum să-ți spun, dar dacă vei intra în posesia acestui set geamurile tale în sfârșit o să aibă parte de răsfățul pe cae îl așteaptă de ani de zile. Nu te supăra Marie, dar nu știi să faci curățenie sau ți-e așa lene încât de doare și poți să te miști. În fine, nu despre asta discutăm acum. Să revenim la oile noastre. Îți spuneam că datorită aspiratorului de geamuri și aparatului de curățat geamuri, ferestrele în final vor fi cu adevărat curat. Vei reuși să le cureți fără să obosești întrucât aceste aparate de la Kärcher curăță fără urme, se încărcă rapid și au durată lungă de funcționare, îți permit să cureți geamurile de trei ori mai rapid decât prin metoda ta convențională numită cârpă. Nu intri în contact cu apa.. Noua lamelă de aspirare cu tehnologie specială din silicon lichid îți permite o utilizare ușoară iar rezultatul este fără urme. În sfârșit am să-ți văd și eu geamurile fără urme. Și apropo, le poți folosi și pe blatul de bucătărie, faianță, cabina de duș, plita ceramică, oglinzi.

Aparate Kärcher

Aparat de curățat cu abur SC 3 Premium

-Știi ce poți face cu el? Poți elimina 99,99% dintre toate bacteriile obișnuite, chiar si noul Coronavirus. Poți curăța și dezinfecta fără substanțe chimice. Îl poți folosi pe pardoseală, rosturi,obiecte sanitare, hotă, aragaz, plită, clanțe, covoare. Și asta nu e tot. Aburul îl poți regla în funcție de tipul suprafeței și de gradul de murdărie.

Aparate Kärcher

– Doamne! Nu-mi vine să cred! Aparat cu abur? Mop electric? Mătură electrică, aspirator geamuri și câte și mai câte… și eu tot la mătură clasică, făraș și găleată am rămas. Fă Ileană… suntem proaste de-a binelea.

– Fă Mărie, plec.

-Unde pleci Ileană?

-Plec să-l iau la rost pe-al meu. Astăzi protestez. Vreau aparate Kärcher. De nu… bag divorț.

-Ileană, ai dreptate. Vreau și aparate din acestea pentru curățenia de primăvară.

-Bine faceți fetelor. Vă las acum. Vă urez succes.

                                        ***        

Nu-mi vine să cred. Mi-am lăsat bărbatul să-și bată joc de mine. Dar gata, acest capitol s-a încheiat. Consemnez în acest jurnal. De acum începe alt capitol. De acum primăvara începe cu Kärcher, aparate Kärcher…

-Mărie!!!!!! Unde-i curățenia?

-Ioane…e pe vine…

-E pe ce?

-E pe vine. Să-ți explic. Fiindcă știi că mie îmi place să fiu eficientă și rapidă, am hotărât să încep primăvara altfel. Mai exact, voi începe primăvara cu aparate Kärcher.

-Cu ce?

-Cu aparate ce se bazează pe o nouă tehnologie pentru o curățenie rapidă și eficientă.

-Și cine le plătește?

-Tu, evident. Fiindcă sunt fată bună am decis să le consider și cadou de 8 martie și cadou de ziua mea. Cu ele te-am ajutat să împuști doi iepuri deodată. Nu-i așa că am avut o idee grozavă?

-Cât mă costă vânătoarea?

-Ioane, nu se cade să pui o astfel de întrebare soției. Uite! Vine, vine primăvara! Vine curățenia care contează.

-Ai dreptate Mărie. Vine. O aștept de când m-am însurat cu tine. Mulțumesc Doamne că ni l-ai scos pe Kärcher în cale.

Capitolul nr. 1 din jurnalul Măriei scris pentru Spring Superblog 2021. 

 

This Post Has 3 Comments

  1. ina02s

    Fain capitolul 1 al Mariei. O poveste amuzanta și altfel despre Karcher. Bafta! ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.