Vine Vara, vine sora mea cea frumoasă și caldă!

Vara

Vine Vara! Vine soră-mea cea frumoasă și caldă! La noi în casă pregătirile sunt în toi. Multă treabă avem, chiar și aspectul fizic ni-l îmbunătățim. Când vine ea, totul trebuie să fie perfect.

Ups, îmi cer scuze. M-am luat cu treaba și am uitat să mă prezint. Nu de alta, dar nu vreau să credeți că cea care vă scrie e Irina. Ea nu are nicio soră, ea e singură la părinți. Și nici nu știe că scriu în locul ei. De mă prinde, mă dă pe mâna surorii mele pe nume Iarna care, ce să zic, e cam rece din fire. Noi două nu prea ne înțelegem.

În fine, nu mai lungesc vorba. Mă numesc Primăvară sau Primăvara (cum vreți să-mi ziceți) și vă voi spune povestea mea și a familiei mele. Și nu doar atât. Vă voi spune și de ce e agitație mare în casă, acum că se apropie venirea surorii mai mici. Așadar…

Acum ceva timp în urmă a trăit un împărat ce a iubit nespus de mult marea și, din acest motiv, și-a petrecut mult timp în larg. Acesta a fost tatăl meu. Într-una din expedițiile sale a cunoscut-o pe mama, o fată frumoasă foc. S-a îndrăgostit subit de ea, a cerut-o în căsătorie imediat și a adus-o în împărăția sa.

Mama, draga de ea, i-a dăruit patru fete, pe care le-a iubit nespus. El ne numea adesea „cele patru încercări ale mele de a avea un băiat”.

Pe sora mea cea mare a numit-o Toamna. Toamna este zveltă, iubitoare de frumos, foarte rafinată, cu talent aparte pentru decor. Ea ne-a învățat pe mine și pe surorile mele această artă. Toate facem câte ceva, însă Toamna vede acele detalii pe care doar un om iscusit le poate vedea. E migăloasă, îndemânatică. E o explozie de culoare.

Cea de-a două soră a mea e Iarna. E jucăuşă, plină de viață, dar şi foarte rece uneori. Cu toate acestea, Iarna iubește foarte mult copiii și mereu strigă fulgii de nea, care vin de îndată și rapid acoperă pământul. Tare îi mai place să privească copiii jucându-se în zăpadă.

După Iarnă, am venit eu, Primăvara. Îmi este greu să vorbesc despre mine, dar se spune că sunt timidă și frumoasă ca florile de cireş, împăciuitoare şi curajoasă, dar și fragilă. Este adevărat, sunt puțin timidă, dar sunt curajoasă și pacifistă. Cu toate acestea, nu consider că sunt fragilă. Dimpotrivă, mă consider o fire puternică. Când se apropie furtuna, cu o singură adiere îndepărtez toți norii. Oricum, e dreptul fiecăruia să creadă ce vrea. Nu vreau să mai zic nimic despre mine. Vă voi povesti despre soră mea cea mică, cea datorită căreia rutina mea și a oamenilor se schimbă mereu.

Cea mică a venit mai târziu, când deja tatăl nostru era sleit de puteri. Nu era bătrân, dar se îmbolnăvise. I s-a părut așa caldă și frumoasă, așa că numit-o Vara. Vara  a dus casa noastră multă fericire înconjurată de roiuri de fluturi, alaiuri de flori, de cer albastru fără nori.

Vara a fost bucuria cea mai mare a tatălui nostru. De fapt, Vara avea toată bucuria de a trăi în privirea ei senină. Din păcate, tătăl nostru ne-a părăsit la scurt timp de la venirea sa pe lume. Așa că, marele merit al creșterii noastre l-a avut mama. Ea ne-a învăţat să brodăm, să ne croim rochii, să facem câte și mai câte.

Acum suntem toate la casa noastră, fiecare cu câte 3 fiice. Dar nu am uitat ce a făcut mama pentru noi. Așa că, an de an, sosim pe rând în casa în care ne-am născut să-i mulțumim mamei pentru asta. Și fiecare o ajutăm pe mama să pregătească venirea celeilalte.

Vizita Iernii s-a încheiat și am sosit eu, Primăvara. Mă rog, încă îi mai simt răsuflarea rece a Iernii prin casă, dar sper să mă lase să mă ocup cum știu eu mai bine de venirea surorii noastre, Vara.  Recunosc, eu sunt puțin altfel decât surorile mele Toamna și Iarna. Eu sunt un izvor de sănătate și-mi place să-mi las  imaginația și creativitatea să explodeze în culori și emoții. În plus, am și idei trăsnite.

De exemplu, dacă aș putea… De fapt, dacă aș convinge-o pe maică-mea să mă finanțeze, mi-aș crea o afacere pe care aș numi-o SpringFarma, o farmacie online în care oamenii să găsească o gamă variată a celor mai căutate și recunoscute produse, la prețuri foarte mici, evident.

M-aș bucura enorm să aflu că oamenii când aud de farmacia Spring zâmbesc fiindcă știu că aici găsesc produse pentru o piele mai fermă, un ten mai luminos, un păr mai strălucitor pentru zilele pe care sora mea, Vara, le va oferi acestora.

Visez de foarte mult timp la asta. Mi-aș dori enorm să-i ajut pe oameni să înțeleagă că în perioada mea de stat cu maică-mea, ei nu trebuie neapărat să stea să mă admire pe mine. E adevărat, am sânge albastru, dar nu sunt prințesa Kate. Nu îmi place să fiu urmărită de paparazzi.

Vreau ca împreună cu mama și cu cele trei fiice ale mele ( Martie, Aprilie, Mai) să ne pregătim cum se cuvine de venirea surorii mele. Și, în același timp, să ajut oamenii să se bucure de venirea ei.

Rămân deocamdată doar cu visul și sarcinile date de maică-mea. Rutina de primăvară, s-o numesc așa, e mereu aceeași pentru mine. Ea se ocupă de casă, iar pe mine mă trimite în grădină să am grijă de flori. Supraveghez înflorirea ghioceilor, a lalelor, a narciselor. Nu zic că nu-mi place, dar aș vrea și eu puțin timp pentru mine.

Vreau o afacere, dar nu am timp să-mi fac planul de afacere, darămite să mă mai gândesc la ce produse mi-aș dori să existe în farmacia mea. Iar pentru înfrumusețarea noastră fizică nu aș vrea să mai folosim produse preparate după nu știu ce rețete vechi de când bunica. Nu zic că nu sunt bune, dar lumea a evoluat. Cercetările au avansat.

Din acest motiv, mi-aș dori să folosim niște produse care fac pielea frumoasă la orice vârstă, mai ales cea cu tendință acneică. Ar scăpa și maică-mea de acnee, ar scăpa toate femeile.

Wow! Ce idee grozavă mi-a venit! Ce deșteaptă sunt! Nu-mi mai fac farmacie online. Vreau laborator de cercetare în care să creez creme, ape micelare, spume de curățare a tenului și câte și mai câte. Mai pe scurt, vreau să creez minunății pentru o piele radiantă.

Astfel, voi putea da șansa tuturor reprezentantelor sexului frumos (inclusiv mie) să viseze la Vară cu rutina de Primăvară, adică cu rutina creată de mine.

Primul produs pe care aș dori să-l creez în laboratorul meu ar fi o spumă de curățare ten cu tendință acneică, indicată pentru igiena de zi cu zi a pielii mixte, uleioase. Mama are un astfel de ten și știu că de foarte mult timp vrea să găsească o soluție care să o ajute să-și curețe blând pielea. Una care să nu diminueze filmul hidrolipidic de suprafață și care să-i mențină hidratarea naturală.

 Cred că m-aș baza pe o concentrație scăzută de surfactanți, apoi o voi îmbogăți cu ingrediente active specifice și acid hialuronic. Cred că ar fi formula perfectă, formulă pe care aș numi-o… RilaStil Acnestil. Nu știu de unde mi-a venit denumirea asta, dar nu contează. Important e că mi-a venit.

Și, pentru ca pielea să beneficieze de răsfăț pe cinste, aș crea și o apă micelară cu o formulă delicată pentru curățarea feței și ochilor, pe care aș denumi-o Rilastil Daily Care. Ar fi potrivită pentru orice tip de piele, chiar și pentru cea mai sensibilă și delicată. Totodată, aș crea-o astfel încât să nu necesite clătire, hipoalergenică, fără săpun, fără alcool, parabeni, parfum, coloranți și derivate din grâu. Bineînțeles, aș testa-o dermatologic, clinic și dermatologic. Aș face lucrurile ca la carte.

Mda, dar mai întâi trebuie să obțin finanțare. În plus, am nevoie de chimiști buni. Apropo, scot la concurs posturi de chimiști. Aviz amatorilor. Care vă știți buni, contactați-mă.

Adresa este: Str. SpringFarma, proba nr.2. Persoane de contact: Ioana Liviana Badea și Bogdan Dărădan. Nu uitați să faceți următoarea mențiune: pentru Spring Superblog.

Să auzim numai de bine. Vă las acum, o aud pe Irina venind. Mă întorc la treburile casei, acuși vina soră-mea, Vara. Voi continuați! Visați la soră-mea, Vara, cu rutina de primăvară. Ați reținut care e, da?

Vă pupăcesc pe suflet,

Primăvara

Surse informare:

orapovesteicaie.wordpress.com/2016/07/01/povestea-anotimpurilor/

Springfarma

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *