Rolul jocului și al jucăriilor în educarea copiilor

Jocul joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor și contribuie la dezvoltarea intelectuală, emoțională și fizică a acestora. Prin intermediul jocului, copilul își controlează propriul corp și își coordonează mișcările, își face ordine în idei, explorează lumea înconjurătoare. De asemenea, jocul îi dă șansa să-și controleze sentimentele și să-și rezolve probleme emoționale.

Jocul implică creativitate, imaginație, explorare și fantezie. În timp ce se joacă copilul creează lucruri, inventează situații și caută soluții la diferite probleme ce apar în timpul jocului.  Jocul favorizează dezvoltarea intelectuală a copilului. Copilul învață să acorde atenție la ceea ce face, să memoreze, să gândească, etc. Prin intermediul jocului, gândirea copilului se dezvoltă, devenind logică și abstractă. Jocul este activitatea fundamentală a copilului. Acesta este esențial în dezvoltarea corespunzătoare a copilului, de aceea acesta are nevoie de de timp, de spațiu și de jucăriile necesare.

Jucăriile reprezintă primele elemente de relaționare a unei ființe umane cu obiectele. Jucăriile reprezintă orice obiect pe care copilul îl folosește pentru a se juca. Există diverse obiecte pe care copiii le pot transforma în jucării, dar nu trebuie ignorată importanța pe care au jucăriile special fabricate pentru cei mici. Este important însă, ca jucăriile pe care copiii le folosesc,  să stimuleze jocul, să fie distractive, să îi ajute pe aceștia la dezvoltarea abilităților lor, să le stimuleze gândirea, să fie atractive și să se adapteze necesităților lor.

Prin intermediul jucăriilor copii pot învața despre valori, obiceiuri, tradiții culturale… Putem spune că toate jucăriile sunt jucării educative, mai ales dacă acestea stimulează și diversifică jocul ca și activitate. Jucăriile ajută copii să învețe despre viață într-o manieră magică și emoționantă. Este foarte important ca jucăriile pe care le alegem pentru cei mici să se adapteze vârstei copiilor și evoluției sale cognitive. O jucărie adecvată, în momentul adecvat, va îmbogăți experiența jocului celor mici și va pune bazele educației.

În prezent, există foarte multe magazine care pun la dispoziția clienților săi o gamă variată de jucării pentru copii. Printre aceste magazine se află și magazinul online ToysMall.ro. Oricine pătrunde în acest magazin va avea ocazia să descopere o mulțime de jucării online care mai de care mai interesante. Părinții și nu numai vor putea achiziționa jucării lego, jucării educative, jucării de exterior, jucării radiocomandate, jucării de plus jucării cu personaje, etc.

logo toysmall

 

ToysMall.ro este magazinul plin de jucării din cele mai diverse, sigure și amuzante, care îi bucură pe cei mici și îi ajută să învețe și să se dezvolte armonios. Sunt jucării pentru toate vârste, astfel că părinților le va fi foarte ușor să găsească jucăria potrivită pentru copiii lor.  Așadar, orice părinte va dori să-și facă copiii fericiți și să îi educe într-un mod cât mai frumos, jucăriile ce se găsesc pe Toysmall.ro, pot fi o soluție foarte bună. De asemenea, acestea îi pot ajuta pe părinți să îi țină ocupați pe cei mici cât timp ei fac treabă prin casă. Jucăriile sub formă de animale domestice sau săbatice, sub formă de obiecte, sunt o modalitate sigură de a dezvolta creativitatea copiilor la orice vârstă.

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *