Dental Praxis o punte spre o dantură sănătoasă

Cine are o problemă cu medicii, în special cu cei stomatologi, să ridice mâna sus. Eu am ridicat-o deja sus de tot, fiindcă nu-mi plac medicii stomatologi. Mai exact, nu-mi plac tratamentele la care sunt supusă de către aceștia. Sunt mult prea dureroase. Din nefericire însă, sunt nevoită nevoită să ajung și în cabinetul lor. O dantură sănătoasă și frumoasă reprezintă calea spre un zâmbet frumos. Așa că, dacă vreau să am un zâmbet frumos, trebuie să suport cu stoicism toate intervențiile stomatologice.

Oricât am încercat să-mi îngrijesc dantura, tot au apărut de-a lungul timpului probleme. Am fost nevoită să merg în cele din urmă la medic pentru a evalua situația din gura mea. Însă, înainte de a merge la medic, m-am informat cu privire la eventualele tratamente la care aș putea fi supusă de către acesta. Îmi place să știu la ce să mă aștept. De fiecare dată am impresia că dispare frica, dacă mă informez cu privire la diverse tratamente. E doar o impresie. Când ajung în fața cabinetului stomatologic frica din nou apare. Dar asta este o altă poveste.

Acum vreau să vă povestesc despre cei doi dinți ce îmi lipsesc de ceva timp din gură. Medicul a trebuit să mi-i scoată fiindcă erau foarte cariați. Timpul a trecut, iar eu am tot am amânat să rezolv această problema. Însă această problema deja nu mai poate suferi nicio amănare, așa că m-am informat despre soluțiile rezolvării ei.

După ce am citit diverse articolele de specialitate pe internet am aflat că aș avea nevoie de o punte dentară. Puntea dentară este o lucrare proteică care subtituie un dinte sau mai mulți dinți ce lipsesc sau care sunt afectați. Această lucrare are ca scop redarea fucționalității și esteticii dentare.

Am mai aflat și faptul că este nevoie de doar două vizite la medic, pentru a fi realizată o astfel de lucrare. Mi se pare perfect, cu cât îl vizitez mai puțin pe medic, cu atât mai bine. Informată oarecum suficient, m-am dus la un medic recomandat de o prietenă. Mi-a spus că este foarte bun.

Ajunsă în fața cabinetului simt cum îmi bate inima din ce în ce mai tare. Intru în cabinet și inima amenință să-mi sară din piept la vederea medicului. Un tip foarte bine făcut, cu privire pătrunzătoare și serioasă, mi-a spus fără nicio altă introducere să mă așez pe scaun. M-a întrebat dacă am vreo radiografie făcută, i-am arătat-o fiindcă o aveam la mine.

S-a uitat fix în ochii mei și mi-a spus că am nevoie de implant dentar. Ce???? Asta nu-mi sună a punte dentară, gândesc eu cu voce tare. Îmi zice clar că dacă vreau să-mi recapăt zâmbetul pierdut, trebuie să-mi facă implant dentar. Mă uit la el și mă gândesc, de data aceasta nu cu voce tare…..vreau să-mi recapăt zâmbetul…dar nu mă vei ajuta tu.

Mă ridic de pe scaun și îi spun „simpaticului” medic că aș vrea să mă mai gândesc în privința acestei proceduri. Îi mulțumesc pentru recomandare și părăsesc cabinetul. Răsuflu ușurată și o iau la pas. Ciudat a fost faptul că pasul m-a purtat spre o clinică de stomatologie numită Dental Praxis. Tocmai ieșisem dintr-un cabinet stomatologic, dar totuși, intuiția mi-a spus să intru. Și bine am făcut. Aici am dat peste o echipă de medici tineri, mereu cu zâmbetul pe buze, care mi-a explicat că nu am de să mă sperii de implantul dentar, fiindcă este o procedură ce nu doare. Implanturile dentare sunt rădăcini dentare artificiale ce au diverse avantaje printre care rezistență, stabilitate, siguranță, reabilitare totală, etc.

implant dentar

Atunci am înțeles că aceasta este soluția cea mai potrivită pentru mine. De asemenea, echipa Dental Praxis m-a ajutat să înteleg că această clinică este o punte sigură pentru o dantură sănătoasă și frumoasă.

 

1 thought on “Dental Praxis o punte spre o dantură sănătoasă”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *