Viața poate fi ALTFEL, dar la fel de frumoasă pentru familia Neciu

You are currently viewing Viața poate fi ALTFEL, dar la fel de frumoasă pentru familia Neciu

Viața poate fi ALTFEL, dar la fel de frumoasă pentru familia Neciu

Sursă poză: groparu.ro

Se spune că viața e un dar. Pentru mine însă nu este doar un dar. Este tovarășa mea de drum. Este cea pe care am bombardat-o mereu cu întrebări: De ce? Cum? Cine? Care e soluția? Există vreo soluție? Și ce să vezi…TĂCERE. Viața tace și-și vede de-ale ei, zâmbind în sinea ei. Știe că doar așa mă va determina să lupt să găsesc cumva soluția pe care o caut, fiindcă răspunsuri precise nu există.

Dar astăzi am decis să mă opresc. Astăzi nu voi mai căuta nimic. Astăzi nu vreau răspunsuri la întrebările mele fără răspuns. Astăzi vreau doar să vă vorbesc despre o MAMĂ pe care viața a determinat-o să ducă o luptă la puterea a treia. Marina Neciu este singura mamă, raportată, din România cu trei copii cu autism. David Andrei, băiatul cel mare are 14 ani, George 6 ani și Ilinca 5 ani. Copiii care au dreptul la o viață normală, frumoasă și puțin mai ușoară.

Este posibil să o cunoașteți pe Marina. Ea a vorbit despre familia ei și despre încercările la viața a supus-o. Articole privind povestea ei au apărut pe Totul despre mame-Viața cu autism și pe Eva.ro- Ieșirea din autism .

Viața Marinei e ALTFEL, dar în același timp poate fi la fel de frumoasă ca noastră, cu puțin AJUTOR

Știu, perioada pe care o traversăm este extrem de dificilă, dar vă rog un singur lucru, puneți-vă o singură întrebare: Cum aș vrea să reacționeze oamenii dacă eu aș fi în situația familiei Neciu? Sunt sigură că ați vrea ca oamenii să vă ajute, oferindu-vă din puținul lor.

Prin urmare, vă rog, dacă puteți, să oferiți din puținul vostru și familiei Neciu. De ce am această rugăminte la voi? Pentru că în prezent trăiesc toți 5 (Marina, soțul și cei 3 copii) într-o locuință de 40 mp din duplexul din Gilău, jud. Cluj, care nu este terminată și nici mobilată. În urma articolelor scrise de Mona, Vivi și Groparu s-a strâns o sumă frumușică care le-a permis să repare acoperișul (stricat, de asemenea) și să mansardeze și căsuța. Cu toate acestea, mai au nevoie de multe lucruri pentru ca David, George și Ilinca să se bucure de căsuța pe care o merită. Mai sunt multe lucruri de reparat și mai este nevoie de multe resurse financiare, fiindcă foarte mulți bani se duc pe terapiile făcute de copii.

Marina și soțul ei nu câștigă insuficient pentru satisfacerea nevoilor celor 3 copii cu autism. Și ele sunt mari. Costurile pentru terapie, transportul la Cluj etc. sunt enorme. Marina are un serviciu destul de bun, lucrează într-o multinațională, tatăl este angajat de către primărie, ca însoțitor al celor 3 copii și primește salariul minim pe economie. Însă banii nu au cum să le ajungă având în vedere cheltuielile foarte mari pe care le implică lupta pentru câștigarea dreptului la o viață normală a întregii familii.

Cu ce îi ajută statul român? Cu mai nimic. Așa că toate cheltuielile sunt suportate de părinți. 2 părinți care, probabil, au încetat să-și mai pună întrebări. Și-au acceptat destinul cu zâmbetul pe buze, înțelegând că există o lege a compensației, Dzeu le-a luat ceva, dar le-a dat în schimb 3 minuni.

Există o soluție pentru familia Neciu? Există. Noi suntem Soluția. Dacă credeți același lucru ca și mine, puteți face donații (oricât de puțin) în conturile de mai jos:

Date bancare:
RON RO66BTRL01301201398873XX
EUR: RO21BTRLEURCRT0039887301
Beneficiar: Marina Neciu
Revolut: @marina9url

Vă mulțumesc! Și nu uitați! Viața e grea, dar ne-o putem face frumoasă fiind puțin mai buni cu semenii noștri.

This Post Has 2 Comments

  1. Mona

    Îți mulțumesc mult, Irina! Și în numele Marinei și a familiei ei. Te îmbrățișez!

    1. Irina Cristina Ţenu

      Cu mare drag, Mona! Să le fie de folos cumva. Multă putere și încredere! Totul se întâmplă cu un motiv…?❤

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.