Primăvara, sănătatea renaște cu Ayurmed

E astăzi primăvară. E ea, dama cu ochii ca două migdale, cu iris albastru prins în părul în culori, ce-și duce traiul într-o lume în care nu vede, nici n-aude decât susurul izvorului din codrul verde, care îi este și casă, și prieten. Fluturii zboară din floare în floare. E soare plin de lumină. Viața își oglindește în el speranța în renașterea sănătății.

E dimineață. Roua, iarba verde la viață o trezește. Parfum divin din cer sufletu-i cucerește și, fredonând voioasă, dama pornește la braț cu gândul, printre copaci înverziți spre acea lume în care inima și mintea se îmbrățișează cu foc și dintr-odată ies flăcări de talent, pe care vântul pe flori îmbobocite le-așază, cu drag să înflorească.

E timp rescris, e gând prescris, e sunet viu în paradis. E adorabilul său vis de-a trăi cu sănătate, printre cuvinte, muncite din greu de niște litere. Sudoarea pe fruntea lor curge și râuri de gânduri nespuse se preling. Respiră greu, se tot opresc, mai fac câte-un popas la umbra unui bătrân stejar….

Frumoasă-i viața de meșteșugar de cuvinte, dar nu-i ușor să tot stai în fața unui război, să țeși litere oarecare, să-ți iasă cuvinte în culori. Dar când războiul e salvare pentru suflet și minte, în fața lui te-apleci în tăcere și din zori până în noapte, ești ca un tren în mișcare.

Și acest fapt, primăvara îl știe atât de bine. Așa că, nu se plânge chiar deloc, ci cu răbdare și credință în circuit pornește cu mașina de silabe care abia acum se trezesc și se îmbracă în rostire pe buzele ce parcă de-o eternitate așteaptă această deșteptare.

Nu-i doar praf și pulbere în lumea ce vorbește dar nu se face auzită. Sunt ghiocei, sunt și lacrimi, sunt și nori albaștri precum marea. Sunt clipe de atâta timp așteptate. E primăvară! Renaște din nou sănătatea! Minunate clipe. Îmi e bine. De ele mi-a fost tare dor. Le ador.

Privesc în oglindă, și primăvara îmi surâde. E-a mea damă cu ochii ca două migdale. Senină spre mine se uită și-n suflet pătrunde. Nu mă las mai prejos, o urmez curioasă, prin suflet mă plimb. E ca o promenadă la apus, într-o seară de vară. Sunt gânduri ascunse, sunt șoapte nespuse, e o mare parcare de reprimări indignate, de ploi fără stropi, de lacrimi secate ale sufletului ce multe a tras dar n-a spus. A așteptat în tăcere să vină primăvara, să dau restart.

Un cuvânt pieton aleargă grăbit, dar brusc se oprește și așteaptă cuminte, la semafor. Secundele trec, și din roșu ca focul, verde devine, ca prin minune.

La fugă cuvântul o ia, larg brațele și le deschide și cu drag el o cuprinde pe dama mea cu ochii migdalați. Se îmbrățișează strâns, ca doi îndrăgostiți ce în final s-au regăsit. Se sorb din priviri și pornesc, braț la braț, printre copaci înverziți, dezvăluindu-și gândurile ascunse și șoaptele nespuse.

De pe deal îi privesc cum în taină își declară iubirea, în fiecare clipă, în fiecare zi. Fluturii în jurul lor zboară, ascultă trilul lor splendid și de veste dau despre a lor dragoste, cutreierând o lume pe care în fiecare zi o redescoperă.

E soare. E înțelepciune și răbdare în orice pas făcut printre nori, pe o șosea pe care circulă doar o mașină. E-o damă cu ochii migdalați în ea. Pe geam se uită și aruncă, cuvinte cu parfum de flori, în viața plină de mii de culori.

Sunt eu, un privitor aparent absent, fortuit prezent, în calea cuvintelor aruncate de curent în sufletul ca un torent. Le culeg, le dezleg, le aleg, le înțeleg, le deleg celor ce-or vrea să le reculeagă.

Sunt eu, un simplu om decis să ascult strigătul mut al sufletului și să dau restart la sănătate pentru a mă bucura de viață din plin. Dar…

Dar…taci. Îți ascult gândurile și mă minunez. A venit primăvara, ai început să culegi cuvinte, să le dezlegi, să alegi și să nu spui nimic concret. Mă știi, mie îmi plac lucrurile concrete. Îmi tot spui că a venit primăvara, că renaște sănătatea, că vrei să te bucuri de mine din plin, că faci, că dregi… Nimic nu se întâmplă.

-Of, Viață, iar ai început cu ale tale comentarii inoportune?

-Evident! Nu știu de ce ai nevoie tu, dar eu chiar am nevoie de un restart. Vreau bună dispoziție, vreau armonie. Vreau un alt stil.

-Ți se pare că stilul tău nu mai este la modă?

-Mi se pare că organismul tău mai are puțin și începe să vocifereze. Fă o schimbare. Schimbă-mi stilul. Dă restart la sănătate pentru a te bucura de mine din plin. Ai înțeles?

-Am înțeles. Aveam de gând să fac asta, doar am spus. E primăvară! E soare! Te văd în mii de culori. E timpul să trec la o cură de detoxifiere cu ceaiuri. Să vezi tu cum va renaște sănătatea mea imediat.

-Poftim? Ce-ai zis? Ceaiuri? Vrei să renască sănătatea cu ceaiuri? N-ai învățat nimic până acum. Nu știi că a trăi sănătos e o artă? Înțelege odată pentru totdeauna că Viața (adică subsemnata) nu se trăiește oricum și cu orice.

Ayurmed

– Adică nu pot folosi ceaiuri? Sunt remedii naturiste. Natura este sănătatea mea. 

-Știu. Dar nu poți folosi orice fel de astfel de remedii. Ascultă-mă! Niciodată nu ți-am dat sfaturi rele. Ia suplimente naturale de la Ayurmed, brandul care și-a asumat o misiune acum 23 de ani, când s-a lansat în România. Aceasta a fost aceea de a adapta remedii ayurvedice la stilul dinamic de viață al secolului XXI – totul, în mod natural, fără riscuri și reacții adverse. Produsele Ayurmed îmbină armonios tradiția medicală ayurvedică și terapiile inovatoare, pentru a susține sănătatea. Suplimente alimentare, aceste produse sunt obținute din plante specifice cultivate în zone nepoluate, care acoperă o serie largă de afecțiuni: cardiovasculare, osteoarticulare, gastrointestinale, hepatobiliare, metabolice, neuropsihice, urogenitale (feminine și masculine), imunologice, dermatologice, pediatrice, respiratorii etc., precum și produse cosmetice.

-Wow!

-Exact. Wow! Așa că, îți recomand să alegi Margusa, un detoxifiant general, potrivit pentru întreaga ta familie. Curăță sângele și elimină toxinele acumulate la nivelul pielii, tratând diverse afecțiuni dermatologice (eczeme, dermatită, urticarie, psoriazis, acnee), induce o stare generală de bine. Face parte dintre acele remedii pentru detoxifiere care nu trebuie să-ți lipsească din casă dacă vrei ca sănătatea ta să renască. Ai înțeles?

-Am înțeles. Apropo, cum mai poate Margusa să-mi renască sănătatea la început de primăvară?

-Foarte simplu. Prin susținerea funcționării normale a sistemului gastrointestinal, prin optimizarea digestiei și a tranzitului intestinal. Prin oferirea de vitalitate întregului organism. Nu-ți mai spun nimic. Trebuie să afli singură ce face. Mereu vrei totul mură în gură.

-Gata. Nu-ți mai cer nimic. Mulțumesc, Viață! Mi-ai fost de mare ajutor. Datorită ție și purificatorului natural Margusa, mă voi putea bucura altfel de primăvară, de dama mea cu ochii ca două migdale.

Ce bine e!

E primăvară!

Timp al renașterii,

Al sănătății,

Cu Ayurmed, remedii naturiste.

E primăvara,

E anotimpul în care

Ayurmed ți-arată

Că a trăi sănătos

E o artă.

E primăvară,

E timpul meu,

Timpul armoniei,

Timpul schimbării,

Al bucuriei de-a trăi altfel,

De-a trăi printre cuvinte,

Îmbrățișată din plin de sănătate.

Articol scris pentru proba extra-concurs Ayurmed lansată via SuperBlog.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *