Un vis de vacanță

Am obosit. Sunt frântă, nu mai pot. M-am săturat să tot muncim zi și noapte aproape fără de-ncetare, și să nu ne putem bucura de viața asta scurtă tare alături de copiii noștri. Of, tare mi-aș dori ca timpul astă ce zboară cu repreziune, să se oprească măcar pentru o clipă-n loc, pentru ca eu şi familia mea  să putem petrece mai multe momente frumoase împreună. Of, tare mi-aș dori măcar pentru o săptămână să pot evada cu familia mea într-un loc frumos în care să ne putem relaxa și distra. Oare o să am parte cândva de o astfel de săptămână?

-O să ai parte de o astfel de săptămână atunci când ai să înveți că în viață nu totul înseamnă muncă. În viață trebuie să faci de toate, să și muncești, să ai grijă de copii, să îi crești frumos, dar și să relaxezi alături de aceștia. Eu nu am nicio vină că voi oamenii nu știți să vă organizați și pierdeți clipe prețioase, zise timpul,  contrariat de ceea ce tocmai auzise. Așa că nu mai da vina pe mine că zbor prea repede și nu îmi mai cere să mă opresc.

-Poftim?! Cine ești tu cel care-mi vorbești? Și unde ești, că nu te văd?

-Cum cine sunt? Sunt timpul tău pe care tu nu știi deloc să-l prețuiești și tare mă mai doare acest lucru. Sunt în conștiința ta.

-Doamne!!! Îmi vorbește timpul?!!!

-Da, eu îți vorbesc și ar fi bine să mă asculți. Eu nu fac, și nici nu spun același lucru de mai multe de ori.

-Te ascult timpule. Ce vrei să-mi spui?

-De ceva vreme,  tot te aud plângându-te de faptul că eu trec mult prea repede, că nu-ți dau voie să te bucuri de clipele pe care viața ți le oferă fiindcă cică ți le iau prea repede. Dar ai încercat să te bucuri de ele? Ai incercat să ai grijă mai mult de mine pentru a putea pleca și tu o săptămână în vacanță? N-ai încercat.

-N-am încercat timpule. Atât eu, cât și soțul am fost atât de preocupați de muncă și de copii, încât nu ne-am mai gândit la vacanță. Dar cred că ne vom gândi cât de curând. Îmi doresc tare mult o vacanță la munte. Tare frumos ar fi să plec  cu soțul și cu cei doi băieți năzdrăvani într-o astfel de vacanță. Ce ne-am distra. Dar…..

-Vezi asta e la tine… Mereu îl pui pe dar la înaintare. Of, ce mă fac cu tine. Întotdeauna ai făcut așa,  de asta nu ai știu cum să profiți de fiecare clipă.

-Cum de știi atât de multe despre mine, timpule? Și de ce ai decis să îmi vorbești tocmai acum?

-Fiindcă te cunosc atât de bine. Eu știu întotdeauna ce-ți dorești și mereu am grijă să-ţi rezolv problemele. Nu știi că eu le rezolv pe toate? Dar le rezolv atunci când trebuie, nici mai devreme, nici mai târziu. Și pentru că știu cât de mult îți dorești o vacanță la Brașov, îți recomand să cauţi acel loc unde a fost cândva o pădure de stejari. Acum au rămas doar câțiva stejari falnici,  seculari pe care nici eu nu i-am putut doborî. Trei  dintre ei se află chiar pe domeniul unui complex ce vă poate oferi ceea ce aveți nevoie acum, servicii de cea mi bună calitate și multă distracție. Astfel vă veți putea relaxa şi distra în voie. Aşa că,  îţi recomand să cauţi numaidecât acel loc.

-Cum găsesc timpule acel loc? Și mai ales cum se numește acel loc?

-Of, trebuie să îți dau mură în gură. Caută și tu cazare Brașov și 3 stejari și vei găsi…Acum te las,  căci trebuie să îmi continui zborul…

-Cazare Brașov, 3 stejari, cazare Brașov, 3 stejari….

 – Mamă, mamă trezeşte-te, trezeşte-te. Tatăăăăă!!!!!!!! Mama vorbeşte prin somn şi tot zice cazare Braşov. Oare de ce?

– Anaaaaa!!!

– Ce-i, ce-i , de ce ţipi aşa la mine?

-Păi cum de ce? Fiindcă nu reuşim nici eu, nici băieţii să te trezim. De 10 minute tot strigăm la tine şi tu nu faci altceva decât să strigi cazare Braşov.

– Asta am strigat? Ciudat. De fapt,  dacă stau bine şi mă gândesc la ceea ce am visat, nu e ciudat deloc. Ştii,  am visat că vorbeam cu timpul şi că îi spuneam că vreau o vacanţă, iar el mi-a spus că trebuie să caut cazare Braşov şi un loc cu 3 stejari. În locul acela cu 3 stejari  ne  vom putea  relaxa şi distra.

– Vise de noapte, Ano!

– A fost atât de real şi îmi doresc aşa de mult o săptămână în care să ne putem relaxa,   încât, am să fac ceee ce am visat.

-Ano, dar…

– Nici un dar, căci viaţa îi scurtă. Hai să intrăm pe internet să căutăm. Aşadar,  am  să scriu cazare Braşov, 3 stejari sau pensiuni Braşov să văd  ce îmi apare. Uite,  cred că am găsit o pensiune numită 3 stejari.

Stejarii

– E de 4 stele Ano.

-Văd Costele. Așadar, vom avea tot confortul.

– Mergem în vacanţă? întrebară Vlăduţ şi Ionuţ, băieţii năzdrăvani de 6 şi 10 ani.

– Da,  mergem în vacanţă la munte.

-Uraaaaaaa!!!!!!! Mergem în vacanţă, mergem în vacanţă….

– Măi Ano,  nu ştiu ce să zic.

– Nu zi nimic, tu doar ia-ţi o săptămână liber de la serviciu şi hai să mergem. O să vezi ce bine ne vom simţi, o să fie vacanţă ideală. Uite şi tu ce frumos arăta totul.

tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-011

tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-040-Copy tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-021

tur-virtual-hotel-complex-turistic-stejarii-brasov-036

Şi uite ce frumos se pot distra copiii. Se pot juca cu poneii de la pensiune sau în  locul de joacă special amenajat pentru copii, putem face împreună cu ei foc de tabăra, putem să îi ducem la  Aventura Park, Aqua Park, Grădină Zoologică, Paradisul Aquatic. Putem să ne răsfăţăm şi noi cu delicioase preparate culinare pregătite de maieştri bucătari.

aqua-park-noua

paradisul_acvatic

parc_aventura

– Ne duci la Aqua Parc mamă şi la Grădina Zoologică?

-Da, o să mergem să ne distrăm la Aqua Parc şi să vedeţI frumoasele animale de la Grădina Zoologică.

-Uraaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

– Dacă stau bine să mă gândesc, să ştii că ai dreptate,  Ana. A sosit timpul să mergem în vacanţă cu copiii. Chiar vreau să ne relaxăm o săptămână.

Şi uite cum datorită visului pe care l-am avut, am prins curaj şi am plecat în vacanţă. Nu am cuvinte să descriu felul în care ne-am simţit în mijlocul naturii. Am avut parte doar de clipe minunate. A fost o experienţă unică. Pentru familia noastră a fost vacanţă ideală, deoarece la Pensiunea 3 Stejari am avut parte de o primire foarte călduroasă, de confort şi de servicii extraordinare. În fiecare zi pe care am petrecut-o la pensiune,  ne-am putut răsfăţa cu delicioase preparate culinare, atât tradiţionale, cât şi moderne,  am putut vizita obiectivele turistice din zonă precum Castelul Bran, Peştera de Gheaţă, Biserica Neagră din Braşov. Iar copiii s-au simţit fantastic la Aqua Parc, la Parcul de Aventură.  Am făcut de toate. Am uitat în primul rând de greutăţile de  zi de cu zi de acasă, ne-am odihnit, ne-am distrat făcând sport pe terenul de sport al pensiunii,  am profitat la maximum de fiecare clipă unul de celălalt. Am învăţat că dacă ţii cont de vise şi de timp, poţi atunci când te aştepţi mai puţin,  să ai parte de cele mai frumoase clipe alături de cei dragi.

– Mamă nu vrem să plecăm. Hai să mai stăm. Te rog mamii.

– Măi copii, nu se poate. V-aţi distrat o săptămână, nu vă ajunge?

-Nuuuuu!!!!!!!!

– Lăsaţi dragilor, venim şi la anul. Acum ştim unde ne putem distra pe cinste. De aceea vom reveni.

-Ne promiţi mami?

-Vă promit. Acum duceţi-vă şi luaţi-vă la revedere de la ponei şi apoi în maşină cu voi.

Nu am crezut niciodată că o vacanţă poate începe cu un vis. Dar iată că un vis de vacanţă s-a transformat pentru familia noastră într-o vacanţă ideală, o vacanţă de vis într-un loc mirific la umbra a 3 falnici stejari. E atât de bine atunci când îţi faci timp pentru toate în această viaţă tare scurtă! Simţi cu adevărat ce înseamnă să trăieşti şi să te bucuri de ceea ce ai mai scump pe lume, adică de familie.

 Din acest motiv,  la umbra celor 3 falnici stejari noi vom mai reveni şi altă dată, căci în săptămâna petrecută aici,  am simţit atât de bine  gustul vieţii pline de clipe de bucurie şi de fericire.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2015.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.