Tocmai te-ai căsătorit? Cum îți transformi locuința într-un cămin primitor

Foarte multe perechi de tineri căsătoriți se întorc din luna de miere pe care și-au petrecut-o pe tărâmurile îndepărtate ale altor continente și se trezesc brusc în casă nouă, care nu are nimic din personalitatea cuplului. Ușor stingheri la început, neobișnuiți cu mobila nouă și rece, cu varul alb de pe pereți, cu lipsa decorurilor sau a obiectelor personale, cei doi miri își dau seama că e timpul să își realizeze propriul cămin cald și primitor, la fel ca cel al părinților.
Misiunea aceasta nu este tocmai ușoară, dar cu dorință și multă răbdare, totul se poate rezolva rapid. Pentru început se va realiza un interior confortabil al locuinței, apoi își vor face apariția și niște prichindei veseli și gălăgioși, pentru că până la urmă un cămin reprezintă o familie adevărată, cu tot ceea ce înseamnă ea.

2
Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

1. Decorarea casei aduce o notă personală, iar diversitatea pieselor de mobilier și a altor articole de interior oferă viață spațiului, atât timp cât rezultatul este unul armonios, care place ochiului și încântă, inclusiv, musafiri veniți în vizită. Materialele folosite trebuie să fie plăcute la atingere. Covoarele pufoase să nu fie uitate pentru că aduc o senzație grozavă de intimitate întregii locuințe.

2. Înlocuirea podelei vechi cu un parchet dublu stratificat elegant devine o idee genială pentru cei care își doresc să imprime căldură și rafinament locuinței. Cei interesați, pot da  click aici pentru a găsi o mulțime de informații utile despre aceste produse.

3. Un cămin primitor înseamnă uneori și existența micuților adorabili, curioși și dornici de aventură. Gălăgioși, dar dulci și plini de iubire, copiii sunt cei care reușesc să sudeze un cuplu, să transforme o banală locuință într-un mediu călduros, pe care toată lumea să-l numească atât de frumos ”acasa”. Bineînțeles, un bebeluș înseamnă și o investiție serioasă, întrucât are nevoie de multe produse. Lapte praf poți găsi aici https://www.elaptepraf.ro/lapte-praf.html, iar alte accesorii specifice, cu siguranță, le vei putea achiziționa din magazinele de profil.

1

4. Atmosfera intimă poate fi creionată foarte ușor într-o locuință și cu ajutorul corpurilor de iluminat. Deși cele mai multe dintre case au ca sursă de lumină celebra lustră din mijlocul camerei, ea rămâne indicat de folosit doar în întâlnirile formale sau la petrecerile cu mai mulți invitați, în rest, câteva lămpi plasate strategic în cameră, care aduc lumina din diferite direcții pot asigura această intimitate atât de dorită în mediul de acasă.

5. Expunerea lucrurilor personale, în afara stilului adoptat pentru amenajare, reflectă personalitatea cuplului. Evident că nu este nevoie să înșire toate lucrurile pe pereți sau pe rafturi pentru a fi văzute, ci doar pe acelea care pot fi integrate cu succes în ambianța interioară, care transmit căldură și momente interesante din viața lor (excursii reușite, pozele părinților, discuri vechi, timbre etc).
În concluzie, o casă oarecare se poate metamorfoza într-un cămin primitor cu puțină imaginație din partea unui cuplu, cu dorința maximă de a-și petrece viața în doi, cu bune și rele, dar și cu o sumă mică de bani care să-i ajute să-și împlinească visul de a avea o adevărată familie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.