Timpul curăţeniei

Vine o vreme în viaţa fiecăruia dintre noi să facem curăţenie generală, dar nu în casă, ci în viaţă. Vine o vreme când trebuie să facem curăţenie printre toţi cei pe care îi cunoaştem, printre prieteni, printre toţi cei lângă care nu te simţi în largul tău.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei cărora le-ai dat un deget, iar ţi-au luat toată mâna.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei care nu ştiu să te aprecieze.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei nu au ştiut să fie lângă atunci când mai mare  nevoie ai avut de ei.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei cărora au uitat ce ai făcut la un moment în viaţă pentru ei, şi ţi-au întors spatele şi au plecat.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei care ţi-au demonstrat că adoră să poarte fel de fel de măşti.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei pentru care scopul scuză mijloacele.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei ce nu ştiu ce înseamnă prietenie adevărată.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei nu ştiu ce înseamnă respect.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei care adoră minciuna.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei se bucură pentru eşecurile tale, şi nu pentru succesul tău.

Vine o vreme când trebuie să faci curăţenie printre cei care încearcă să-ţi pună piedică, astfel încât să cazi şi să nu mai fii în stare să îţi continui  drumul.

Trebuie să îţi păstrezi alături de tine mereu doar pe acei oameni care vor fi alături de tine  la bine, dar mai ales la necaz. Trebuie să ştii să îi păstrezi alături de tine  pe cei care se vor bucura pentru succesul tău şi se vor întrista pentru eşecul tău. Trebuie să ştii să îi păstrezi alături de tine pe cei care îţi dau încredere şi curaj atât de necesare pentru a merge mai departe pe drumul pe care l-ai ales.

This Post Has 2 Comments

  1. M.C.

    Eu nu cred într-o astfel de curățenie. Fiecare om care a trecut prin viața noastră, fie el bun sau mai cu seamă… mai puțin bun, a ajutat la dezvoltarea, construirea și întărirea noastră ca oameni.

    1. Da, ai dreptate. Toti cei care intra in viata noastra ne ajuta sa ne formam ca oameni. Dar vine o vreme cand dupa ce ti-ai invatat lectia sa iti continui drumul alaturi de oameni pe care te poti baza. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.