Suferi de acnee? Iată 5 cauze surprinzătoare ale acesteia!

Acneea este o afecțiune tot mai des întâlnită în prezent, ea fiind specifică vârstei adolescenței. Cu toate acestea, poate să persiste și la vârste mai înaintate. Află, în cele ce urmează, care sunt cauzele acesteia și cum te poți feri de ele.

Iată câteva cauze surprinzătoare ale acneei:

1. Hainele pe care le porți
Știai că unii detergenți conțin substanțe chimice care sunt mult prea dure pentru piele și, odată intrate în contact cu acestea, tenul poate avea o reacție neplăcută, datorită faptului că detergenții nu sunt îndepărtați complet prin spălare. De asemenea, dacă hainele nu sunt curățate corespunzător, pielea ta va avea de suferit. Găsești în magazinul online www.Badabum.ro mașini de spălat profesioniste de la Samsung, ca să te asiguri că ai haine impecabile. De asemenea, poți intra aici https://www.badabum.ro/mașini-de-spălat-rufe/ ca să vezi mai multe modele și să îl alegi pe cel care ți se pare adecvat. Igiena hainelor tale este esențială!

acnee

2. Mâncarea picantă
În general, mâncarea picantă conține ardei sau roșii. Aceste două ingrediente au în compoziție un acid ce poate cauza iritații pentru mulți oameni, scăzând nivelul ph-ului pielii și ducând la erupții ale acneei. Ce poți face în acest caz? Ei bine, cea mai bună soluție este să renunți la mâncarea picantă pentru o vreme! Totuși, trebuie să îți dai seama dacă ea este cea care îți cauzează aceste probleme, pentru că mai există și alte alimente care influențează apariția acneei. Printre acestea se număra lactatele sau cele care conțin gluten, deoarece au alergeni în compoziție.

3. Produsele cosmetice care încărca porii
Uleiul mineral este un ingredient care hidratează intens pielea și se găsește în anumite creme și loțiuni. Cu toate acestea, el are și efectul de a încărca și bloca porii, ceea ce duce la erupții grave de acnee, mai ales dacă este vorba de un ten sensibil. De asemenea, siliconul din cosmetice este la fel de periculos și acționează în același mod. Asigură-te că toate produsele pentru îngrijirea pielii pe care le folosești sunt clasificate ca fiind “noncomedogenice”. Acestea sunt special create pentru a nu încărca porii.

produse cosmetice

4. Țigările
Cu fiecare țigară pe care o fumezi se reduce considerabil cantitatea de oxigen pe care o primește organismul și pielea ta. Astfel, nu doar că ești mult mai predispus la cancer, iar colagenul și elastină sunt distruse, cauzând riduri, dar substanțele cancerigene din fum îți irită și usucă pielea, făcând-o să producă mai mult sebum. Producția excesivă de sebum duce, inevitabil, la acnee. Tot ce îți rămâne de făcut în acest caz este să renunți la fumat!

5. Expunerea la soare
Știi deja că, dacă stai prea mult la soare sau la solar, poți face cancer de piele. Ei bine, dacă acesta nu este un motiv suficient de bun pentru a sta departe de ele, atunci trebuie să știi că expunerea exagerată la soare poate înrăutăți acneea deja existentă. Soarele îți usucă tenul și îl face să producă mai mult sebum. Așadar, încearcă să stai cât mai departe de razele solare. Totuși, dacă alegi să mergi la plajă, asigură-te ca folosești o cremă care are în compoziție zinc, pentru a te proteja.

probleme cu tenul

Ține cont de aceste sfaturi și, în mod sigur, vei observa schimbări pozitive! Starea pielii tale se va îmbunătăți vizibil!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *