Prezentul…

Prezentul, cel datorită căruia putem visa, putem spera, este cel care trebuie să conteze în primul rând pentru noi. Prezentul este o o adevărată sărbătoare ce ne permite să să ne amintim de trecut şi să să ne gândim la visele frumoase pe care ne dorim să le îndeplinim. Prezentul este ceea ce trăim aici şi acum, este dovada clară a tuturor lucrurilor  pe care le înfătuim. Nu contează ce a fost ieri, nu contează ce va fi mâine, contează ziua de astăzi, şi tot ceea ce pot face eu acum pentru a trăi frumos.

Nu trăi în trecut, trăieşte în prezent şi fă în aşa fel încât ca acţiunile tale să îţi permită să te bucuri cât mai mult de clipele ce în dar tu le primeşti. Fă tot ceea ce poţi să îţi aminteşti cu bucurie şi cu inima împăcată  de ziua de astăzi ce mâine va deveni ziua de ieri,  Fă în aşa fel încât astăzi să speri că vei reuşi să faci mâine ce astăzi nu ai reuşit să faci. Spera, visează, dar ai grijă să trăieşti în prezent, singurul care poate să te ajute să te bucuri cu adevărat de viaţă şi de tot ceea ce aceasta este dispusă îţi ofere.

Străbate prezentul cu ochii deschişi astfel încât atunci când acesta va deveni trecut,  să fii de pe deplin conştient de ceea ce ai trăit, de ceea ce ai simţit. Luptă din răsputeri pentru ziua de astăzi, fiindcă ziua de astăzi este singura certitudine a ta. Ia măsuri în fiecare secundă să trăieşti frumos ziua de astăzi, nu lua măsuri să trăieşti ziua care încă nu a venit.  Nu îţi distruge prezentul făcându-ţi griji pentru viitor. Trăieşte din plin clipa care ţi se oferă.

Viaţa e tare scurtă, iar ceea ce nu trăieşti aici şi acum nu mai poţi trăi niciodată. Trăieşte prezentul şi ai grijă de visele şi dorinţele tale pe care prezentul atât de frumos le aşează în adăpostul sufletului tău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *