Pentru ce ne naştem?

V-aţi pus vreodată întrebarea: Pentru ce ne naştem? Recunosc că eu mi-am această întrebare şi astfel am încercat să înţeleg  care este scopul meu pe această lume. Şi am descoperit că această întrebare este o mare provocare. Am descoperit că prin această întrebare mi-am lansat singură o provocare, aceea de a descoperi de ceea ce sunt în stare.

 Cred că este o întrebare pe care cu toţii ar trebui să ne-o punem din când în când. De ce ?  Fiindcă viaţa este o călătorie plină de suişuri şi coborâşuri. Este o călătorie pe parcursul căreia descoperi treptat ceea ce înseamnă să fii om şi să trăieşti alături de alte fiinţe care în foarte multe privinţe îţi seamănă atât de mult.  Sunt momente în care în această călătorie ai parte mai mult de coborâşuri,  decât de suişuri şi tare te mai întristezi, şi suferi şi îţi pui atâtea întrebări.

Este momentul în care o astfel de întrebare te determină să devii conştient de faptul că te-ai născut pentru ceva. Şi bineînţeles nu pentru a ceda atunci când îţi este mai greu. Aşa precum spune şi  Ralph Waldo Emerson:

Ne naștem pentru a reuși, nu pentru a eșua.

Trebuie să conştientizăm că  noi oamenii în viaţă avem nevoie mereu de o motivaţie. Avem nevoie de ceva care să declanşeze acel motor numit voinţa cu care toţi am fost înzestraţi. Odată voinţa declanşată,  putem porni la drum şi putem astfel realiza lucruri de care poate nici nu credem că suntem în stare să le facem. Drumul pe care pornim pentru a descoperi care este scopul nostru pe această lume ne va dezvălui treptat noi şi noi lucruri fascinante. Vom descoperi că ne naştem pentru a iubi şi pentru a fi iubiţi.

Ne naştem pentru a ne bucura de tot ceea ce putem suprinde cu privirea. Ne naştem pentru a descoperi lucruri ce alţii nu le-au descoperit pentru că nu le era scris să le descopere. Ne naştem pentru a crea. Ne naştem pentru a lăsa ceva în urma noastră. Ne naştem pentru a învăţam unii de la alţii despre ceea ce înseamnă viaţă. Ne naştem pentru a lupta pentru visurile noastre. Ne naştem pentru a descoperi ce înseamnă fericirea…

 Ne naştem….

This Post Has 6 Comments

  1. M.C.

    Ne naștem ca să murim. Ce se întâmlpă între… devine irelevant la sfârșit.

  2. Iustina

    Ne naștem pentru a iubi, pentru a fi iubiţi. Ne naștem pentru a învăţa ce este dezamăgirea, pentru a învăţa să trecem peste suferinţe. Ne naştem pentru a ne ridica în picioare, ne naştem pentru a face revoluţii. Ne naştem pentru a scrie, pentru a lucra câmpul, pentru a cânta, pentru a lucra în construcţii, pentru a întreţine curățenia, pentru a îngriji bolnavii, pentru a lucra cu publicul sau pentru a lucra cu un calculator. Ne naştem pentru a învăţa să preţuim ceea ce avem.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.