Motiko, un desert ca o filosofie

Nu știu de ce, dar știu când am început să fiu atrasă de arta culinară. S-a întâmplat acum 14 ani. A fost suficient ca viața să mă pună în situația de a-mi găti, și de atunci dragostea pentru această artă minunată a răsărit în al meu suflet și a înflorit treptat, încântându-mă cu aroma sa.

Curioasă din fire, am început să gătesc fel de fel de rețete, care mai de care mai interesante. Adoram să creez și să visez la rezultatul final pe care aveam să-l savurez cu cei dragi. Printre cratițe și tăvi, printre mirosuri îmbietoare de ciorbă, friptură la tavă și prăjitură cu cremă de iaurt și fructe, îmi găseam în mod surprinzător liniștea.

Nu am crezut niciodată că arta culinară mă va atrage în așa măsură și mă va calma. Au trecut 14 ani de când gastronomia a devenit o pasiune. Sunt 14 ani de când gătitul mă face să uit de orice problemă apăsătoare care în cale îmi apare.

Dacă ar fi să răspund la întrebarea de ce îmi place să gătesc sau care este desertul meu preferat, mi-ar fi foarte dificil să răspund. Îmi place să gătesc orice, atât diferite rețete de mâncare, cât și deserturi. Nu aș putea spune că am un desert preferat, dar ce pot spune e că îmi place gastronomia internațională. Curiozitatea mă face să îmi doresc să descopăr mereu lucruri noi, să gătesc și să savurez produse specifice altor culturi. Noul întotdeauna m-a atras ca un magnet. De aceea, întotdeauna am vrut să-l cunosc mai bine.

Îl descopăr de fiecare dată când îmi propun să pregătesc o rețetă internațională. Este atât de palpitant, încât ard de nerăbdare să savurez rezultatul. Nu vreau să par lipsită de modestie, dar, de obicei, acesta este unul foarte bun. Papilele mele gustative sunt foarte încântate.

De curând…noul m-a atras din nou. Acesta are de data aceasta și un nume interesant Motiko. Este vorba despre o companie care produce un desert ca o filosofie. Și dacă iau în considerare faptul că filosofia înseamnă dragoste de înțelepciune, aș putea spune că alegerea unui desert de lux japonez este o alegere foarte înțeleaptă.

motiko

Moti este un desert japonez realizat după o reteță veche de mai bine de 500 de ani. Este vorba, mai exact, de prăjituri în crustă de orez cu diferite umpluturi.

Pe acestea nu vreau să le fac, ci să le savurez, căci se spune că dacă le guști te îndrăgostești la prima vedere de ele. Și, îndrăgostită fiind…aș visa cu ochii deschiși la minunata Japonie, pe care mi-ar plăcea într-o zi să o vizitez pentru a afla din secretele bucătăriei japoneze.

Motiko este singura companie care produce astfel de deserturi pe teritoriul Europei și al țărilor CSI. Aceasta folosește componente 100% naturale. Creatorii acestui desert și-au dorit să pună accent pe naturalitate și calitate, pentru a oferi tuturor un desert deosebit.

Toți cei care au gustat acest desert l-au înțeles și i-au declarat dragostea lor pentru totdeauna. Și eu îmi doresc același lucru…într-o zi știu că ne vom întâlni față în față și le voi putea permite papilelor gustative să-l savureze valsând cu el în cerul gurii.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.