You are currently viewing Ești proaspăt tătic? Ce schimbări să faci în casă pentru sporirea confortului

Ești proaspăt tătic? Ce schimbări să faci în casă pentru sporirea confortului

Venirea pe lume a micuțului aduce numai bucurie și fericire în familie, dar și o grijă în plus pentru că noul membru sosește cu o serie de nevoi care trebuie satisfăcute. Astfel, locuința va trece prin mici transformări pentru a face față cu brio diverselor situații ce ar putea apărea din senin. Cheltuielile legate de aceste lucruri există, cu siguranță, dar cu puțină organizare și cu un plan bine pus la punct, suma finală nu trebuie să fie una uriașă.
Pentru că mămica are alte preocupări în maternitate, legate de mica minune sosită în familie, iar lipsa ei din casă se simte mai mult ca sigur, taticul se va ocupa de realizarea unui confort minim în locuință. Lui îi va reveni sarcina de a pune la punct totul și de a-i primi cum se cuvine pe cei doi.

camera bebelusului

Iată câteva sfaturi utile pentru proaspeții părinți:
• Una dintre camerele locuinței trebuie transformată în scurt timp într-o încăpere confortabilă pentru micuț. Ea trebuie decorată cu animăluțe haioase, zugrăvită într-o culoare veselă, ferestrele vor fi protejate cu o perdea care să-l protejeze de razele soarelui. De asemenea, această încăpere trebuie să aibă toate piesele de mobilier necesare pentru hăinuțele, accesoriile pentru baie, scutecelele, jucăriile celui mic.
• Nou-născutul are nevoie de pătuțul propriu în care să se odihnească. Chiar dacă tentația este mare și mămicile ar prefera să-l știe pe bebe lângă sânul lor în permanență, totuși este greșit ca acesta să doarmă în patul mare existând riscul de sufocare. Bebe are nevoie de un somn liniștit și confortabil, iar un pătuț clasic de pe site-ul https://www.ilbambino.ro/pătuțuri-copii/ poate fi răspunsul oricărui tătic responsabil!
• În camera micuțului trebuie instalat un umidificator, mai ales pe durată iernii, pentru că aerul uscat nu face bine căilor respiratorii (apar tusea nocturnă, obstrucția nazală). Acest aparat are rolul de a elibera în cameră apa sub formă de vapori, protejând mucoasa nazală și căile respiratorii. Este mai recomandat a fi folosit umidificatorul cu abur rece pentru că nu încălzește aerul și este mai puțin periculos.
• Bunicii vor veni des în vizită imediat ce bebelușul este adus acasă pentru că acesta reprezintă momentul perfect pentru a sări în ajutorul tinerilor părinți cu sfaturi utile, dar și cu prezența fizică. În acest sens, în casă ar trebui să existe o canapea extensibilă, care poate deveni oricând pat pentru o bunică săritoare. Astfel, tăticii pot consulta diferite tipuri de canapele de la canapele de la MobilaDMD.ro și pot achiziționa modelul pe care îl consideră practic!

Grandmother hold little baby girl smiling

• Bebe nu poate face băiță singur, iar mămica nu trebuie să-l îmbăieze la chiuveta de la baie sau în cada adulților, deoarece pot apărea diverse incidente nedorite, vreo infecție cu o bacterie sau un virus periculos. Tăticul va cumpăra o cădiță specială pentru băița micuțului, care poate fi folosită în camera acestuia. În comerț există produse speciale, cu formă anatomică, cu termometru și antiderapant, la prețuri accesibile. Mămica va fi încântată de noua achiziție!
În concluzie, apariția unui nou membru în familie înseamnă o schimbare în modul de viață al cuplului, dar și noi achiziții importante în casă pentru sporirea confortului tuturor celor care vin în contact cu bebelușul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.