Curăţenie cu Farmec după un plan bine stabilit

Se spune că fiecare om are câte o păsărică. Ei bine dragilor, eu nu am doar o păsărică, eu am un stol. Cea mai activă păsărică din stolul meu, este cea a curăţeniei. Din cauza ei sunt  obsedată de curăţenie. Îmi place ca fiecare colţişor al casei mele să sclipească de curăţenie, mai  ales fiecare colţişor din baie şi bucătărie. Aşa că de câte ori intru în baie sau în bucătărie, mai şterg câte ceva, fie oglinda, fie chiuveta din baie, fie plita, fie chiuveta din bucătărie sau chiar faianţa.Trebuie să curăţ totul cum trebuie pentru ca al meu cămin să fie mereu proaspăt şi primitor.

Foarte multă lume îmi spune că exagerez, dar eu nu bag pe nimeni în seamă. Îmi văd de ale mele şi urmez întotdeauna planul meu foarte bine stabilit.  De fiecare dată când vreau să mă apuc de curăţenie, mai ales în cazul unei curăţenii generale cum este cea pentru  Paşte, de exemplu, urmez întotdeauna acelaşi plan.

1. Fac inventarul produselor de curăţenie din casă cu 1 zi  înainte de a mă apuca de curăţenie.  Constat ceea ce îmi lipseşte şi ceea ce mi-ar mai trebui. La mine din casă nu lipsesc niciodată  produse precum, detergenţi universali, detergenţi pentru vase, soluţie pentru plite, pentru cuptor, pentru curăţarea hotei, mobilei, frigiderului, detartrant pentru vasul de toaletă şi obiecte sanitare din faianţă.

2. După ce constat ceea ce am şi ceea ce îmi lipseşte, fac listă cu produsele de care am nevoie şi apoi merg la magazin. Aici nu pierd multă vreme, deoarece ştiu ce-mi trebuie pentru ca eu să fac casa lună. De aceea merg direct la standul unde găsesc produse de curăţenie din gama Nufăr sau Triumf de la Farmec. Datorită acestor produse reuşesc de fiecare dată să fac casa lună.

Untitled2

Untitled

3. După aprovionare revin acasă şi încerc să mă relaxez. Ştiu că a doua zi mă aşteaptă o zi grea şi trebuie să fiu odihnită pentru a reuşi să fac ceea ce mi-am propus.

4. Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge, spune un vechi proverb. Aşa că eu a  doua zi la primele ore ale dimineţii mă trezesc, îmi iau micul dejun şi apoi sunt gata de curăţenie. Încep cu bucătăria, deoarece este mai mare şi e mai dificil de curăţat. Prima la curăţat este faianţă care la cât de mult se găteşte la mine în bucătărie, nu străluceşte  mereu aşa cum îmi doresc. Dar va străluci datorită ajutorului meu de nădejde Triumf Bucătărie cu miros de mentă. Cu ajutorul acestei soluţii de fiecare dată când fac curăţenie reuşesc să îndepărtez uşor şi eficient murdăria şi astfel să redau strălucirea faianţei mele.

Cu faianţa strălucind de curăţenie bucătăria este mult mai luminoasă, iar eu sunt mult mai fericită. După ce mă asigur că am şters fiecare centimetru din faianţă,  trec la aragaz pe care îl fac să strălucească cu ajutorul Triumf Degresant Forte, un aliat de nădejde în înlăturarea petelor de grăsime şi murdărie persistentă. Cu ajutorul său scap foarte uşor şi fără pic de efort de murdăria de pe el.

Untitled3

5. După curăţarea faianţei şi a aragazului, fac o pauză binemeritată, mă răsfăţ cu o cană mare de apă proaspătă, îmi trag puţin sufletul, admir faianţa şi aragazul ce strălucesc de curăţenie şi mă apuc din nou de treabă. De aceasta îi vine rândul cuptorului cu microunde, chiuvetei şi mobilei, frigiderului, hotei. Pe toate le frec cu spor,  pulverizând uşor, las soluţia  să acţioneze  vreo 10 minute, sterg apoi cu  un burete şi ca prin farmec, murdăria dispare. Este atât simplu!

6. Ultima pe lista  în bucătărie este gresia care devine strălucitoare tot cu Triumf Degresant Forte. După ce m-am asigurat că fiecare colţişor din bucătărie este lună,  mă îndrept spre baie.

7. Baia fiind mult mai mică decât bucătăria,  e floare la ureche de curăţat cu  Triumf Degresant Forte şi produsele din gama Nufăr. Cu Nufăr Detartrant Clasic de exemplu,  reuşesc întotdeauna  să curăţ şi să îndepărtez foarte uşor depunerile de calcar şi petele de rugină din interiorul vasului de toaletă. Îl folosesc zilnic şi astfel împiedic depunerile de piatră. Pentru a distruge microbii,  îl curăţ şi îl dezinfectez cu Nufăr Dezinfectant Gel WC care curăţă şi dezinfectează foarte bine, răspândind totodată un parfum proaspăt oceanic în întreaga încăpere.

Untitled

8. După ce termin cu baia, mă apuc de şters geamurile din casă cu Nufăr Verde pentru Geamuri, parchetul cu Nufăr Lemn Parchet, mă ocup şi de covoare cu Nufăr pentru covoare, şi uite aşa nici nu ştiu când vine seara. Dar vă mărturisesc că eu sunt foarte fericită de fiecare dată când îmi duc planul la bun sfârşit, iar casa mea e lună. Închei ziua cu o mare  bucurie în suflet. De aceea,  dragele mele gospodine, vă sfătuiesc să vă înarmaţi cu multă răbdare, să vă procuraţi şi voi astfel de produse şi să vă faceţi şi voi un astfel de plan, căci în curând începe curăţenia pentru Paşte.

 În curând mă apuc şi eu  de făcut o nouă listă, apoi am să trec la aprovizionare şi bineînţeles la curăţenie. Sunt sigură că o să  am din nou spor, aşa cum am de fiecare dată. Mult spor vă doresc şi vouă, şi nu uitaţi că împreună  cu produsele din gama Triumf şi Nufăr facem ca prin Farmec  casa luna!

farmec2-250x250

Articol scris pentru Spring Superblog 2015.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.