Cum poţi să scapi de belele dacă asculţi de sfaturile altora

Noi, oamenii,  avem impresia că le ştim pe toate, de aceea atunci când alţii ne dau sfaturi,  nu prea le băgăm în seamă şi ne repezim să le răspundem celor care ni le oferă de multe bine intenţionaţi: Mulţumesc pentru sfat, dar ştiu eu ce trebuie să fac. 

Un astfel de răspuns l-am auzit rostit de către o prietenă ce locuieşte în Bucureşti, atunci când o cunoştinţă de-a ei  care lucrează în asigurări,  i-a propus să îşi facă o asigurare locuinţă.

– Draga mea, dar e păcat. Tocmai ţi-ai cumpărat apartament nou şi e bine să ai o asigurare de locuinţă facultativă. Cea obligatorie nu acoperă decât doar 3 riscuri majore şi nici pe acelea în totalitate. La firma unde lucrez eu,  Progresiv Asigurări îţi poate oferi o asigurare facultativă foarte bună din punct de vedere al raportului calitate preţ. Te pot ajuta,  să îţi alegi cea mai bună asigurare astfel încât locuinţa ta să fie bine protejată împotriva tuturor tipurilor de accidente, dezastre naturale sau defecţiuni ale reţelei electrice şi ale instalaţiei de apă şi de canalizare, chiar şi incendiu. O astfel de asigurare asigură tot.  Nu se ştie niciodată ce ţi se poate întâmpla. Este mai bine să fii prevăzătoare în privinţa oricărui lucru.

– Draga mea, după cum ţi-am mai spus, îţi mulţumesc pentru sfat, dar ştiu eu ce ce trebuie să fac. Ştiu că nu are rost deocamdată să investesc nişte bani fără rost. Îi pot folosi pentru altceva. De exemplu, să plec cu gaşca de prieteni săptămâna viitoare la mare.

– Cum spui tu, eu nu te pot obliga să faci ceea ce nu vrei. Dar totuşi promite-mi că dacă ai să te hotăreşti într-o zi să îţi faci asigurare la locuinţă, să o faci la mine.

– Nu cred că am să îmi fac, dar  dacă totuşi mă voi răzgândi pe tine te voi contacta.

Când am auzit-o pe prietena ta mea spunându-i că o va contacta, ştiam că nu o va face. Aşa că nu am mai insistat. Timpul a trecut, iar noi am plecat la mare. Ajunse la mare, am început distracţia care a ţinut până în momentul în care prietena mea  a primit un telefon de la o vecină  Această  îi spuse că  apartamentul ei era inundat. Se pare că mama ei lăsase apa deschisă când venise să îi ude florile.  Vecinii au trebuit să spargă uşa pentru a intra în casă şi strânge apa care se scurgea pe scări.

După o asemenea veste am plecat urgent la Bucureşti, iar când am ajuns acasă, ne-am pus mâinile în cap. Parchetul ei frumos şi  foarte scump era umflat tot. Era un peisaj deloc plăcut, pereţii erau uzi, covoarele… O veste şi mai rea primi  însă de la firma de asigurări unde îşi făcuse asigurarea obligatorie. Ei nu îi puteau acoperi paguba în totalitate din nu ştiu ce motive.

Atunci îşi aminti de cunoştinţa ei şi de ceea ce îi spuse şi înţelese  cum poţi să scapi de belele dacă asculţi de sfaturile altora Poţi scăpa făcându-ţi asigurare locuinţă la Progresiv Asigurări. Şi îşi făcu şi astfel nu  a mai avut parte de belele.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *