You are currently viewing Conversație cu viața- Visez oriunde îmi permite viața

Conversație cu viața- Visez oriunde îmi permite viața

Dragă Viață,

Îți scriu astăzi să-ți mulțumesc. Tu mi-ai permis să pot visa la lucruri la care nici nu credeam că pot visa. Și nu știu cum, și nu știu când, tu ai decis să-mi faci inima de bucurie să tresalte.

Știi…de curând am fost rugată să povestesc despre colțișorul din locuința mea în care mă simt cel mai bine și care mă face să visez. Cei care m-au întrebat au vrut să afle ce îl face special. Pe moment m-am blocat, nu am știut ce să răspund. Apoi am răspuns hotărât: Visez oriunde îmi permite viața. Am vrut prin asta să le transmit că nu există în casa mea un loc anume în care eu visez. Tu știi…eu visez oriunde. Și pentru asta trebuie să-ți mulțumesc.

Și totuși, dacă stau bine să mă gândesc, îmi dau seama că am mințit puțin. Este adevărat că eu visez oriunde tu îmi permiți, dar când vine vorba despre casa mea, există totuși un colțișor care mă face să visez…Este colțișorul în care eu îmi transform zi de zi gândurile în cuvinte.

De când mi-ai arătat că și eu pot fi un partener redutabil în valsul literelor, locul de fereastră, acolo unde mi-am așezat patul mi-a devenit tărâm al viselor. Aici dau frâu liber gândurilor și le las să zboare, să cutreiere lumea inimii cea plină de mistere. Aici alerg prin destin și mă caut printre taine. Aici îmi ascult gândurile care îmi dau aripi și mă-ndeamnă să visez la cum le așez pe foi nerăbdătoare să le fie casă.

Aici sunt Eu, eu cea care este suficient să se așeze în pat, să deschidă laptop-ul așezat pe măsuța special creată pentru el, și să înceapă să facă ce știe mai bine, să scrie. Știi…acum când îți scriu această scrisoare, îmi dau seama că bătrânețea sa și modul în care se încăpățânează să reziste trecerii timpului, îi dă patului acel aer special. Nu are un design aparte. Este un pat clasic de mijloc, dar pe „umerii săi” atârnă ceva ani. Și, în ciuda anilor care au trecut peste chipul său, se încăpățânează să fie la fel de confortabil ca la început. Nu scoate un sunet, el tace și tainele sufletului mi le păstrează. Și, deși știu că viața lui se apropie de sfârșit, îmi e greu să mă despart de el. Atâtea vise am trăit împreună. Atâtea zile și nopți am petrecut unul în compania celuilalt.

Sunt conștientă, va veni o zi în care acest loc special va fi înlocuit de un alt pat sau poate de o canapea extensibilă. Nu știu exact cu ce sau când va veni această zi. De fapt, nici nu aș vrea să vină. Vreau să mă mai bucur de el și de razele soarele care îmi mângâie chipul în fiecare dimineață când deschid ochii așeza în patul meu drag. Zâmbetul soarelui îmi dau o poftă de viață teribilă și mă face să visez fără încetare la o lume care îmi permite să descopăr tainele din cartea destinului meu.

Și știi la ce mai visez eu în acest colțișor. Visez să așez lângă bătrânul meu pat, un fotoliu în stil vintage, care să dea un plus de mister și culoare camerei mele. Vreau ca acesta să devină locul perfect în care pot să pătrund în universul minunat al cărții, în care mă întrupez în fiecare personaj descoperit între paginile sale.

Viață, ce spui? Am dreptate? Crezi că un fotoliu în stil vintage s-ar potrivi lângă patul meu? Crezi că m-ar putea ajuta să visez mai mult decât o fac în patul meu bătrân?

  Cu drag,

Un om A sau B


Dragă Omule A sau B,

Sunt încântată de faptul că mi-ai scris să-mi mulțumești. Nu este nevoie să-mi mulțumești. Este absolut firesc să-ți permit să visezi. Vezi tu…dacă tu nu ai visa, nu te-ai putea bucura de mine așa cum se cuvine.

Permite-mi să-ți spun că sunt de acord cu ceea ce ai spus. Este adevărat, patul în care scrii zi de zi este un loc special. Acolo visezi, dai frâu liber imaginației. În ceea ce privește fotoliul, nu știu ce să zic. Nu am studii de design interior. Nu aș putea spune dacă chiar se potrivește lângă pat. Ceea ce îți pot spune este că, dacă vrei să-i iei un astfel de fotoliu, trebuie să-l pe Favi.ro,  cel mai mare motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni din România.

Mulțumită acestui motor de căutare, nu mai trebuie să accesezi magazin după magazin online pentru a găsi produsele dorite. Poți alege cu ușurință mobilă și decorațiuni în funcție de stil, culoare, preț, material și multe alte caracteristici. Având în vedere că pe Favi.ro se găsesc sute de mii de produse, de la peste 200 de magazine din România, este imposibil să nu găsești un fotoliu care să dea camerei un plus de mister. Tare îți mai plac misterele! Tare mai vrei să le descifrezi! Nu uita că nu ai cum…

Dar să revin la subiect…la colțișorul în care te simți tu cel mai bine și care te face să visezi. Cred că ai uitat că primul loc în care ai visat cu adevărat și în care ai dat frâu liber iubirii ascunse în sufletul tău, a fost bucătăria.

Amintește-ți că, de fiecare dată când ai ocazia, spui tuturor că în bucătărie, în fața aragazului la care pregătești preparate delicioase, uiți de toate. Din acest motiv, consider că acest loc este mult mai special pentru tine.

Te simt..știi. Simt că atunci când gătești trăiești cu adevărat, deoarece tot ce ține de bucătărie îți amintește de cea mai frumoasă perioadă din viața ta. Așa că, ar trebui să recunoști după ce citești această scrisoare, că încăperea ta preferată este bucătăria. Este incredibil cum, din momentul în care intri în bucătărie, te calmezi și uiți de tot ceea ce presează.

Mă bucur tare că simpla utilizare a accesoriilor pentru gătit îți înseninează chipul și te ajută să mă trăiești din plin. Așa că, din punctul meu de vedere nu patul tău cel bătrân te ajută să visezi cel mai mult, ci bucătăria ta utilată cu tot ce ai nevoie pentru a-ți lăsa imaginația să zboare. Aici, în acest spațiu în care piesele de mobilier se îmbină armonios, sufletul tău își găsește liniștea, iar tu reușești ca prin magie să transformi niște banale ingrediente în preparate gustoase.

Sursa: arhivă personală

 

Sursă: favi.ro

De vrei să visezi mai mult, fă o schimbare aici. Dă bucătăriei un aer șic cu noi scaune de bucătărie. Le găsești pe Favi.ro, nu uita! Te las acum…fug să visez și eu la cum noi două vom dansa pe ritmul sorții tot mai mult.  

Sursă: favi.ro

Cu mult drag,

Viața 

Capitolul 5 din „Conversație cu viața”, poveste ce se va derula pe durata probelor Superblog 2020.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.