You are currently viewing Conversație cu viața- Vine Crăciunul,vine!

Conversație cu viața- Vine Crăciunul,vine!

Dragă viață,

Astăzi îți scriu cu mare emoție în suflet. Vine Crăciunul! Vine cea mai frumoasă perioadă din an. Abia aștept să împodobesc din nou un brad de Craciun. Și nu doar atât. Abia aștept să împodobesc toată casa împreună cu familia mea, pentru a-ți zări acel chip de o frumusețe aparte, dragă viață.

Tu știi mai bine ca oricine că de Crăciun îmi pari mai frumoasă ca niciodată. Ai un aer boem, ești visătoare. Tare mult îmi place de tine în această perioadă. Mă faci să simt că nimic nu este imposibil, că indiferent de greutăți, trebuie să mă bucur de fiecare clipă.

Pentru mine viață…

Ești vis de iarnă,

Trăire prelinsă din ai divinității ochi,

Luceafăr ce strălucește a speranță,

Ecou al pasului logodit cu clipa efemeră.

Ești pulbere de stele,

Ești rămășiță de iubire

Ce vrea întru eternitate să trăiască,

Ascunsă în grota inimii cu aripi de înger.

Ești bulgăre de zăpadă

Ce se topește în palma cerului

Ce-i mângâie ultima suflare

Cu candele aprinse la căpătâiul său.

Ești minune dumnezeiască,

Clipă cernută din ochii pruncului Iisus,

Glas din inimă lumină,

Vis de iarnă

Cu stele-n rugăciune împodobit.

 Mi-aș dori să rămâi mereu vis de iarnă. Dar știu, știu că nu se poate. Și înțeleg. Toate în viață au rost. Anotimpurile se duc și revin. Revine și Crăciunul. Abia îl aștept. Anul acesta parcă și cu mai mare nerăbdare. Am nevoie de mai multă liniște, pace sufletească și speranță ca niciodată.

Și știi de ce mai am nevoie? De un bradut artificial. Vreau să-mi iau unul mai frumos. Nu îmi mai place cum arată. Recunosc, este vina mea. Atunci când am decis acum câțiva ani să nu mai cumpăr brad natural, ci unul artificial, nu l-am ales de foarte bună calitate. L-am folosit cu drag, am multe amintiri frumoase cu el, dar a sosit timpul să-mi cumpăr altul. Bineînțeles, tot artificial. M-am convins că nu merită să cumperi un brad natural. Există diferențe clare între un brad artificial și unul natural.

Bradul natural nu arăta niciodată perfect. Îți amintești cât de mult îmi căuta tata bradul perfect și cum așteptam să vină cu el de la piață? Cu câtă emoție agățam împreună cu mama diverse ornamente pe ramurile inegale și deloc dese?  Au trecut acele vremuri, timpul ne-a furat clipele, nu și amintirile. Le păstrez cu drag în suflet și le retrăiesc cu drag, an în de an, când îmi împodobesc bradul artificial, care arătă mereu impecabil, cu ramurile sale egale pe care atârnă câte un ornament nou în fiecare iarnă.  

Sursă: poză din arhiva personală și editată cu canva.com

Of…mint, bradul natural poate să arate perfect. Am văzut cu ochii mei anul trecut. Era de vânzare. Arăta exact ca cel din filme. L-am descoperit într-un magazin. Curioasă din fire, am întrebat prețul și a fost suficient să înțeleg. Nu merită să cumperi un brad natural, când poți cumpăra unul artificial la un preț mult mai mic. În felul acesta faci economie de bani pe termen lung. Asta mi-am propus anul acesta. Să fac economie, achiziționând un brad artificial de cea mai bună calitate. Mă ajuți să-l aleg, nu-i așa? De peste 10 ani nu mai m-ai ajutat să aleg un brad.

Să nu-ți faci griji în privința transportului. Nu te pun să-l cari. Pot singură. Amintește-ți că bradul artificial este împachetat într-o cutie mică și ușoară, nu este greu și voluminos ca cel natural. Oricum, dacă ar trebui să aleg un brad natural, aș renunța. E prea greu de transportat. Dacă un bărbat abia se descurcă cu el, pentru o femeie de 1.62 și 57 de kg (așa ca mine) este un chin. Soluția perfectă pentru e bradul artificial.

 Pe de altă parte, iubesc natura. Nu vreau să sufere. Dacă aleg un brăduț natural, căruia îi trebuie aproximativ 12 ani să crească pentru a ajunge la 1,80 sau 2 m înălțime, va fi atracția casei doar câteva zile. Nu știu dacă tu îți mai amintești, dar eu îmi amintesc că în copilărie tare mă mai durerea sufletul când mama despodobea bradul fiindcă se scutura foarte tare, făcând multă mizerie.

Recunosc, dacă aș sta la casă și mi-aș permite să-l cumpăr, să achit cheltuielile de manevrare și să am unde să-l depozitezi în restul anului, aș cumpăra un brad în ghiveci, dar stau la bloc. Așadar, bradul artificial este soluția fiindcă îl pot folosi ani buni înainte de a-l înlocui cu altul.

Viață, tu nu crezi că tăierea brazilor naturali care cresc atât de greu, reprezintă un adevărat sacrilegiu față de natură? Natura ne oferă atât de multe, nu cred că merită să fie distrusă tăind brazi de Craciun doar pentru a decora sufrageria. Îmi pot decora sufrageria, așa cum o fac de peste de 10 ani, cu un brad artificial care nici în acest an nu mă va determina să folosesc asipiratorul zilnic pentru a aduna acele de pe jos. Bradul artificial nu se scutură. Sunt tare încântată că, de când îl folosesc, nu mai există ace pe covor. În plus, mai bine de 10 ani, pot spune că am contribuit la salvarea a mai bine de 10 copaci, ceea ce este un lucru absolut fantastic. Sunt tare mândră de mine, tu nu?

Ce întrebare! Știu că ești. Și mai știu că și tu aștepți cu nerăbdare să împodobim bradul și să adunăm în cufărul inimii noi amintiri de neuitat. Vreau să vină mai repede luna decembrie să putem trece la treabă. Cred că anul acesta îl vom împodobi de pe 6 și îl vom ține, ca de obicei, până de Sf. Ion. Așa ne vom putea bucura de aspectul lui minunat o perioadă mai lungă de timp. Vreau să mă bucur de el cât vreau. Ești pregătită? Eu da. Parcă mai pregătită ca niciodată, mai ales că îmi voi lua un brad nou, pe ale cărui ramuri voi agăța ușor ornamentele, fiindcă știu că nu va avea ace grosiere.

Sunt tare curioasă cum va arăta noua mea investiție pe termen lung, care mă va ajuta să fac din economie în timp. Nu uita că și noul brad vreau să reziste mai bine de 10 ani. Ce spui, îmi dai o mână de ajutor? Vine Crăciunul, vine! În suflet speranța revine! Te rog, viață, dă-mi un pont! Cum și de unde pot să-mi cumpăr un brad artificial de calitate, să pot să dau casei un adevărat aer de sărbătoare?

 

Cu drag,

Un A sau B  

……………………………….

Dragă Omule A sau B,

Îți înțeleg emoția. O simt și eu. E-n mine în fiecare clipă. Poate nu ți-o arăt mereu, dar ea nu dispare niciodată. Dacă ar dispărea, nu ai putea să faci nimic cum trebuie. Știi…orice lucru făcut are nevoie de un strop de emoție. Emoția îi dă acea sclipire care îl scoate în evidență, care ajută oamenii să devină empatici. Ceea ce nu înțeleg este cum de nu știi de unde să iei bradul artificial perfect.

 E-sarbatoare, reține! E timpul să ai parte în casa ta de un strop de magie. O poți face alegând un brad artificial de Crăciun, de lux, cu aspect natural, cu ace 3D, verde, argintiu, alb, roz, violet sau chiar negru. Îți place să ieși din tipar. Îndrăznește să alegi ce te definește! Ține cont de acest criteriu. Este important. De asemenea, reține că bradul ales trebuie să fie cu 15 cm mai scurt față de tavan ca să îi poți pune vârf. Alegând bradul potrivit acestui criteriu, vei putea să îi pui ce vârf vrei.

A sosit timpul să-ți iei gândul de la brad artificial ieftin, care nu arăta niciodată ca un brad real, iar materialul din care este fabricat nu este de cea bună calitate, exact cum ai spus. Alege bradul perfect din gama largă de produse premium, cu aspect real și fabricate în U.E., respectând cele mai stricte norme de calitate. Este poate cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont dacă vrei să te bucuri de un brad cu adevărat special. Intră pe site-ul e-sarbătoare și alege modelul dorit. Nu vei regreta. Toată lumea te va invidia.

Calitatea și unicitatea produselor e-sarbatoare le fac prezente în cele mai exclusiviste locuri, începând cu sedii de ambasade, aeroporturi, hoteluri de lux sau studouri de televiziune. Nu le căuta în marile magazine și nici pe magazine online tip marketplace. Nu le găsești decât în lumea magică a celor care de 6 ani de zile livrează magie. Așa că…

De vrei ca un strop de magie,

Și-n casa ta de-ndată să vie,

Nu ezita! Intră pe e-sarbatoare!

Alege un brad plin de culoare,

Auriu, white dream, Eversnow,

Cu ace 2 D sau 3D, foarte bogat,

Clasic, nins, cu conuri, cu vâsc,

Iluminat, decorativ, chiar uriaș,

Așteaptă sărbătoarea frumos

Și pe Moș Crăciun cel faimos,

Lângă bradul premium, prețios,

Ce-ți va permite an de an

Să simți bucuria, să simți emoția,

Să mă trăiești cu speranța în suflet.

Accepți provocarea?

Te îmbrățișez,

Cu mult drag,

Viața

Capitolul 19 din „Conversație cu viața”, poveste ce se va derula pe parcursul probelor Superblog 2020. 

This Post Has 3 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.