Conversație cu viața-Melinis- viață și multă dragoste cu aromă de miere, plante și fructe

Dragă viață,

Îți scriu cu durere în suflet. Este acea durere izvorâtă din neputință. Alerg prin destin pe aripile timpului nemilos care îmi fură clipele, dar nu mai simt bucuria de altădată. Nu te mai simt ca o zvâcnire puternică a iubirii de frumos. Astăzi ești o lacrimă rece și amară, ce se prelinge încet din ochii care privesc pe fereastră și nu mai regăsesc natura cu chipul de o frumusețe rară. Totul în jur mă înfioară, nimic nu mai este ca odinioară.

Vreau să te simt iară precum un strop de miere pe buzele mele tremurânde, precum dulceața de cătină sau de vișine care mă face de fiecare dată când o gust, să mă gândesc la chipul celei care mi te-a dăruit. Vreau să fii ca o poveste ce se scrie încet, la umbra unui copac bătrân ce știe multe, căci a învățat să tacă și s-asculte.

Of…viață! Mi-e dor de vremurile în care fiecare zi era o nouă experiență, o nouă șansă de a simți altfel îmbrățișarea naturii ce avea puterea de a mă face să trăiesc la maximum fiecare clipă. S-au dus acele vremuri, au rămas doar amintirile cu un gust dulce-amărui.

Spune-mi, viață, nu te simți neputincoasă? Nu te-apăsă pe suflet lipsa libertății? Nu vreau să mă înțelegi greșit, dar faptul că nu mă mai pot bucura de tot ce mă înconjoară așa cum făceam nu demult, din cauza situației prin care trece întreaga omenire, mă face să mă închid în mine, să simt prizonieră în închisoarea întunecată a destinului. Nu mai simt dragostea, dulceața lucrurilor bune, nu mai simt bucuria pregătirii bunătăților din fiecare zi.

Te iubesc, viață! Să nu crezi altceva, dar…

Mi-e frig închisă în mine. Mi-e dor.
M-agăț de timpul ce plânge în zbor,
Mă strecor în sufletul său, printre șoapte,
Și-ascult secundele murind arse de fapte.

Te iubesc, viață! Tu știi. Îți ador mângâierea.
Mă hrănesc cu lumina rătăcind agale prin mine,
M-amețește gustul clipelor așteptând învierea.
Scoate-mă din mine. Vreau să gust, încet, din tine.

Mi-e frig închisă în mine. Mi-e dor.
M-agăț de timpul ce plânge în zbor,
Destinul mi-e o întrebare fără răspuns,
Te iubesc, viață! Tu știi. Mi-e de-ajuns.

Dar totuși, lipsește ceva…Lipsește noutatea ta. Lipsește experiența de a descoperi în fiecare zi altceva. De a-ți simți savoarea dulce și plină de neprăvăzut. Fă ceva, viață, te rog! Spune ceva…Este suficient și un cuvânt nou pentru o nouă experiență.

Aștept cu nerăbdare mesajul tău. Cu mult drag,

Un Om A sau B


Dragă Omule A sau B,

Și eu te iubesc, nespus. Poate uneori nu simți asta, dar crede-mă, așa este. Știi de ce? Fiindcă ești șoapta ce-mi amintește că trebuie să merg mai departe ori ce ar fi. Mi-e greu, foarte greu. Mă simt neputincioasă, dar nu am ce face. Trebuie să mă adaptez și văd frumosul în fiecare lucru care îmi iese în cale.

Îmi spui că nu mă mai simți ca o zvâcnire ci că sunt o lacrimă rece și amară. Eu îți spun că prea vezi totul în negru.Nu așa trebuie să privești lucrurile. Nu totul este un abis din care nu mai putem ieși. Inspiră, expiră și căută-mă sau caută-mi noutatea. Nu mai privi natura de pe fereastră. Nu acolo îmi vei simți savoarea dulce. E în altă parte…într-o nouă experiență creată cu multă dragoste…

Mă miră faptul că nu ai descoperit-o, că nu căutat să ai parte de o nouă experiență chiar și în situația în care ne aflăm. Te știam altfel, mai luptătoare. Ființa pe care eu o știu nu cedează atât de ușor. Nu acum când trebuie să fie mai puternică ca niciodată.

Dar nu-i nimic. Știu cum să te fac să ai parte de o nouă experiență. Știu cum să te fac să regăsești natura, să mă simți plină de dragostea pe care am să ți-o ofer.  M-ai rugat să-ți spun doar un cuvânt nou pentru o nouă experiență. Am să-ți respect oarecum dorința. Îți spun Melinis. Cuvânt nou, nu-i așa?

Pentru tine da, pentru mine nu. Și fiindcă știu că acest cuvânt ți-a trezit curiozitatea și simt cum deja îți pui nenumărate întrebări, am să îți dezvălui și ce presupune acest cuvânt. Am să încep prin a-ți spune că Melinis a fost creat de semeni de-ai tăi, care s-au lăsat inspirați de bucuria pregătirii bunătăților din viața de zi cu zi.

Acestor semeni ai tăi le place să mânânce sănătos, iubesc foarte tare mierea și sunt foarte fericiți când masa lor este plină de produse locale sau cultivate de ei. Și asta nu e tot. Fiindcă sunt foarte inventivi le-a venit ideea să îmbine fructele proaspete cu mierea, din dorința de a obține un dulce sănătos și pur, care să păstreze caracterul elementelor intact. Nu le-a fost ușor, dar nu au renunțat nicio clipă. Au experimentat  apoi cu petale de la trandafirii de dulceață din grădină. Și ce crezi?  Rezultatul a fost extraordinar. Au reușit să captureze nu numai savoarea, dar și frumusețea trandafirului în mierea limpede, cu un gust final minunat. Așa a luat naștere Melinis.

De atunci au început să creeze MELINIS printr-o metodă unică de preparare, din fructe crude și petale de trandafiri crude, cufundate în miere de salcâm, și amestecate delicat pentru omogenizare și deshidratare, la temperaturi sub 35˚C. Pentru ca totul să fie perfect, au folosit o tehnologie care permite combinarea fructelor și petalelor de trandafiri cu miere, într-o paletă de forme, texturi, arome, gusturi și culori spectaculoase.

MELINIS este o delicatesă complet naturală, din petale și fructe proaspete, neprelucrate, în miere de salcâm doar simplu filtrată. Odată ce-i simți gustul, eu nu voi mai fi o lacrimă amară, ci un zâmbet plin de speranță. Totodată, îți vei da seama că bucuria stă în lucrurile mărunte și că poți să regăsești natura într-un gust delicios și sănătos de miere, petale și fructe proaspete. Nu este însă nici dulceață, nici miere. Este pur și simplu o creație nouă, din ingrediente naturale,  care a luat naștere datorită unei tehnologii inovatoare și inspirației acelor semeni ai tăi ce sunt fascinați de darurile naturii.

Îți propun să o guști, să simți parfumul  și savoarea cu totul aparte a fructelor și petalelor și să profiți din plin de proprietățile naturale ale acestora, care se păstrează datorită faptul că metoda de producție este una lentă.

În MELINIS, totul te ia prin suprindere, fiindcă totul este altfel decât știi. Crede-mă, vei avea o experiență cu totul nouă, oferită de nuanțele gustului și de aromele care se suprapun în intensități și registre diferite.

Și dincolo de experiența nouă, știi de ce vei avea parte? De mine. Voi fi acolo, cu multă dragoste, cufundată în miere, plante și fructe. Te voi aștepta să-mi simți gustul dulce în Melinis de catină, să te ajut să învingi stresul și să ai parte de un somn odihnitor. Cătina pentru melinisurile pe care le prepară semenii tăi provine din floră spontană și dintr-o plantație bio. Are proprietăți terapeutice miraculoase și este și un puternic energizant. Asociată cu mierea de salcâm, în această formulă de pastă, este mai blândă și are notă reconfortantă de un dulce acrișor dens, revigorant. Mă vei simți din plin în gustul său aspru, tranșant. Mă știi…așa sunt și eu.

 

 

 

Și dacă vrei, mă vei putea simți și în desertul cu aromă de miere și vișine. Sunt sigură că, de îndată ce îl vei savura, gândul îți va zbura cu multă dragoste la chipul ființei ce m-a transformat în cel mai prețios cadou.  Și tare îți va mai plăcea, mai ales că vișinele provin din soiuri comune, Oblacinska și Mocănești, dintr-o zonă mai puțin cunoscută ție, tocmai din livezile de pe valea Nișcovului sau din împrejurimile Buzăului. Noutatea întotdeauna te-a fascinat. Și încă ceva…vișinele plutesc pline, rotunde, grase de miere. Contrastul dintre dulcele mierii și acrișorul aromat al acestui fruct solar te va surprinde, ți se va părea un desert absolut irezistibil.

În fine…nici nu contează pe care-l vei gusta, pe cel de pere, de zmeură, de gutui, prune, de petale de trandafir, afine, vișine sau cătină.  Știu că-ți place CUVÂNTUL. Și știu că-ți plac deliciile, mai ales cele care te ajută să regăsești natura toată și îți să-ți dai seama că ea nu se rezumă doar la priveliștea ruginie de la fereastra ta, ci la mult mai mult. Ea înseamnă Eu, Eu viața pe care poți să o simți într-un deliciu natural.

Așa că… bucură-te de Delicii de toamnă…într-un cuvânt…MELINIS.

Cu multă dragoste,

Viața

Capitolul 11 din „Conversație cu viața”, poveste ce se va derula pe parcursul probelor Superblog 2020.  

1 thought on “Conversație cu viața-Melinis- viață și multă dragoste cu aromă de miere, plante și fructe”

  1. Pingback: Proba 11. Melinis – Un cuvânt nou pentru o experiență nouă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *