You are currently viewing Conversație cu viața- Invitație la un prânz sănătos, proaspăt și gustos

Conversație cu viața- Invitație la un prânz sănătos, proaspăt și gustos

Dragă viață,

Astăzi te invit să pornim într-o călătorie în timp. Astăzi vreau să retrăiesc acele momente în care iubirea m-a ajutat să înțeleg că gastronomia nu este un domeniu deloc străin pentru mine.

Îți amintești când pe mine nu mă atrăgea deloc arta gastronomică? Când refuzam să gătesc fiindcă consideram că familia mea poate să gătească pentru mine?

Nu mi-am imaginat niciodată că voi adora să gătesc, că pregătirea diferitelor preparate mă va ajuta să mă relaxez și să uit de toate lucrurile stresante.

Pentru că ai făcut posibile toate aceste lucruri, îți mulțumesc! Dacă nu mi-ai fi scos în cale iubirea, poate eu nu mi-aș fi dat seama cât este de fascinant să creezi preparate gustoase.

Și îți mai mulțumesc pentru ceva. Pentru faptul că mi-ai dat oportunitatea să gătesc cu produse proaspete și gustoase de la Băcănia Tei și să te invit la masă.

Pentru că știu că ești curioasă, am decis să realizez un videoclip cu rețeta pe care o voi prepara cu ajutorul câtorva dintre produsele comandate de la băcănia pentru care calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime. Înseamnă fructe și legume de la țară, adică crescute în armonie cu mediul natural. Echipa Băcăniei Tei și-a propus să încurajeze consumul unei alimentații sănătoase. Totodată, vrea să se întoarcă la rădăcini și să-și aducă cu aminte cu drag, de gustul copilăriei lor și de ce nu,  să-l transmită mai departe noilor generații.

Vor să ne facă nouă, clienților, viața mai ușoară pentru a aloca timp lucrurilor cu adevărat importante. De aceea merg ei direct la producătorii locali și selectează cele mai proaspete legume și fructe și de sezon. Din păcate, eu nu mă pot bucura de ele încă, deoarece Băcănia Tei livrează produse proaspete  doar în București și Ilfov. În restul țării expediază (deocamdată) doar produse neperisabile.

Dar nu-i nimic, într-o zi voi putea comanda de toate. Sunt sigură. Și te voi invita să ne bucurăm împreună de preparatele minunate pe care le voi face.

Astăzi însă, te invit să ne bucurăm de un pui la cuptor, cu garnitură de fidea cu ciuperci de pădure. Și fiindcă după o masă copioasă merge întotdeauna un vin bun, m-am gândit să te servesc cu un vin de la noi, de la Huși. Un vin alb demidulce preparat din două sosiuri de viță de vie, și anume din aligote și fetească regală. Recunosc, nu l-am făcut eu. Știi că nu mă pricep la preparat vin. Tata l-a făcut. Și știi ce a mai făcut tata? A făcut o combinație între Siropul de soc pe care l-am primit de la Băcănie și vinul demidulce. Știi ce a ieșit? O nebunie. Un vin cu gust de Busuioacă de Bohotin. Incredibil, dar adevărat. Merge perfect cu friptura de pui și fideaua cu ciuperci. Sunt sigură că o să-ți placă.

La desert te voi servi cu biscuiți din ovăz integral, cu semințe de susan, de in, de floarea soarelui, merișor îndulcit cu suc de mere, nucă măcinată, magiun de prenune fără zahăr, ulei de migdale dulci și sare. Eu i-am gustat și îmi plac mult. Cred că se potrivesc perfect la desert. Va fi un desert sănătos, așa cum îți place ție. Nu am uitat că eziți produsele care conțin zahăr. Pe lângă acest desert, dacă nu vei mai dori să bei vin, am să-ți ofer un pahar de sirop de soc amestecat cu apă. Socul are efecte vitaminizante şi mineralizante, este  benefic în afecţiuni ale aparatului respirator, ameliorează tusea, este tonic nervos şi fizic, printre altele. L-am ales special pentru tine, pentru că fiind cel mai de preț dar primit vreodată, trebuie să te protejez, scumpa mea viață.

Sirop de soc-Bacania Tei

Of.. tare îmi ești dragă! Aa că, într-o altă zi am să-ți pregătesc și paella pe care am primit-o tot de la Băcănia Tei. Pe aceasta am s-o prepar cu supă de legume și fructe de mare. Ador această rețetă. Este gustoasă și sănătoasă.

Sper să-ți placă. De fapt, sunt sigură că o să-ți placă. Pastele sunt preferatele tale. Acesta este și motivul pentru care am comandat și fidea, și paella și  Pasta Cinquepalmi. Păcat că nu-ți pot face astăzi de toate. Dar promit că am să să-ți faci și paste cu sos de roșu, piept de pui și busuioc. O să-ți placă a nebunie sosul și pastele din mai multe tipuri de făină de grâu dur, printre care și o făină făcută dintr-un soi de grâu dur antic, nemodificat genetic, care se cultivă în mod special în Puglia și anume grâul dur ”Senatore Cappelli”. Aceste paste sunt fabricate sub îndrumarea lui Chef Giovanni Cinquepalmi, care este originar din regiunea în care se cultivă grâul dur antic, tot în România.

Vreau să te surprind, draga mea! Vreau să-ți arăt câte pot face pentru tine cu ajutorul unor oameni care au ales să dea o șansă producătorilor locali, adunând într-un singur loc, în băcănia lor, produse sănătoase, proaspete și gustoase, pentru ca românii să aibă parte de sănătate și gust în bucate.

Sper să apreciezi efortul meu și să-ți placă prânzul la care vei lua parte.

Te îmbrățișez și te aștept la masă!

Cu drag,

Un Om A sau B

PS: Vizionare plăcută!

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yoIMQ28ror0]

Videoclip urcat pe canalul propriu de Youtube (a se asculta cu boxele deschise).

……………..

Dragă Omule A sau B

Mulțumesc tare mult pentru invitație! Cu mare drag voi răspunde la ea. De fapt, sunt nerăbdătoare să gust din ceea ce ai preparat. Arătă minunat! Mi-ai așa o poftă! Bună decizie am mai luat când am hotărât să-ți arăt calea spre lumea gastronomiei.

Nu mă așteptam să-ți placă așa mult să gătești. Scopul meu a fost să te determin să treci la treabă și să nu mai fii așa alintată. Rezultatul mi-a depășit toate așteptările. Sunt de-a dreptul încântată de ceea ce faci.

Nici nu știu ce să mai spun. De fapt, nu mai spun nimic. Mă duc să mă pregătesc să vin la masă. Sunt foarte curioasă cum ți-au ieși pastele cu ciuperci de pădure. Mi se pare o combinație extrem de interesantă. Hribi mănânc în fiecare an, dar ciuperca trompeta piticului e ceva nou pentru mine. Nu am auzit niciodată de ea. În fine… o voi gusta… Apoi mă voi delecta cu băutura aceea surprinzătoare. Ce combinație! Câte vă mai trec prin minte!

Așteaptă-mă că vin

Să simt cum mă trăiești din plin

Cu produse sănătoase, proaspete și gustoase de la Băcănia Tei

Mereu lângă tine oricând vrei.

Să avem poftă zic! Pe curând!

Cu drag,

Viața

Capitolul 17 din „Conversație cu viața”, poveste ce se va derula pe parcursul probelor Superblog 2020. 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.