You are currently viewing Conversație cu viața- Cum te poți muta ușor de la apartament la casă

Conversație cu viața- Cum te poți muta ușor de la apartament la casă

Dragă Viață,

Mă aflu într-un mare impas. Nu știu ce să fac. Nu știu dacă este momentul potrivit să renunț la apartament și să mă mut la casă. Nu-mi place să mai locuiesc la bloc. Pandemia m-a făcut să nu-mi placă deloc traiul între patru pereți. Dacă autoritățile mai decretează încă o dată stare de urgență, eu de urgență trebuie să fac ceva.

Mă cunoști. Sunt claustrofobică. Nu suport spațiile închise. Simt că mă sufoc în ele. Este adevărat, în apartamentul meu nu am mai avut niciodată această senzație. Dar de când a început această nebunie, situația s-a schimbat. Simt că nu mai am aer în el.

La casă altfel stau lucrurile. Dacă nu vrei să stai în casă, ieși afară și iei o gură de aer proaspăt. Te bucuri de razele minunate ale soarelui, îți iei și doza de vitamina D în timp ce faci mișcare prin curte. E clar altceva.

Și în apartament e altceva. Este televizorul care creează dependență, este pc-ul care îți strică ochii, este frigiderul din bucătărie care te ispitește să-l deschizi, sunt kilogramele care se depun la burtică din cauza lipsei de mișcare.

Of…grea decizie! Nu știu dacă am curajul să o iau. O să zică lumea că am luat-o razna. Banii sunt puțini, iar eu îmi doresc să mă mut la casă. Și nu mai spun de materialele de construcție. Sunt foarte scumpe.

Peste tot văd anunțuri de genul: Vindem țiglă metalică! Vindem tablă cutată! Vndem diverse materiale de construcție! Vindeți fraților, dar vindeți scump. Aș vrea să văd și eu un anunț care să sune cam așa: Vindem ieftin materiale de construcții! Nu am văzut așa ceva până acum. Viață, tu ai văzut? Dacă da, spune-mi și mie. Aș fi interesată de un astfel de anunț. Aș putea face economie în vremuri de criză.

Mi-aș construi mult mai repede casa. În felul acesta mutarea de la apartament la casă va fi mult mai ușoară, mai ales că teren pentru construcția casei am. Echipă de constructori voi găsi, îmi mai lipsesc materialele de construcție. Dacă le-aș putea lua la un preț avantajos, ar fi perfect.

Crezi că mă poți ajuta cu un sfat sau cu o idee, cu o listă de materiale? Deocamdată sunt foarte confuză în privința listei cu materiale. Nu mă pricep la construcții. Un singur lucru știu sigur. Nu îmi doresc o casă mare, întrucât vreau să fie eficientă din punct de vedere energetic. O casă compusă din două dormitoare, un living, o bucătărie, o baie și o cameră a centralei cred că este mai mult decât suficient pentru mine și familia mea. Pe timp de iarnă nu vreau ca factura la gaz să-mi depășească bugetul. Cu cât este mai mică, cu atât cred că este mai ușor de încălzit.

Aștept un răspuns de la tine.

Cu drag,

Un om A sau B


Dragă Omule A sau B,

Este foarte bună ideea cu mutarea de la apartament la casă. În felul acesta nu am să te mai aud plângându-te că te-ai săturat să stai între patru pereți. Că parcă ești la închisoare… Trebuie să înțelegi un lucru. Poți să ieși oricând, trebuie doar să te protejezi. În fine, să revin la motivul pentru care am decis să-ți scriu această scrisoare.

Mă uimești. Constat cu stupoare că nu mai ai deloc ținere de minte. Îmi scrii că vrei să-ți faci casă (un lucru normal, nu nebunesc), dar îmi spui că toate materialele de construcție sunt scumpe. Ce repede ai uitat de unde ți-ai făcut comandă și de faianță, și de parchet, și de tâmplărie PVC, și de multe alte materiale de construcție când ți-ai renovat apartamentul.

Ai memoria scurtă. Un lucru ciudat pentru vârsta ta. Aș zice că e mare păcat, dar nu zic. Nu vreau să te superi pe mine. Vreau să te bucuri când vei afla vestea cea mare. Am rezolvat problema materialelor de construcție. Caută doar o echipă de constructori.

Tu nu-ți mai amintești, dar eu nu am uitat. Când ți-ai renovat apartamentul ai apelat la Vindem-Ieftin.ro, Casa de Comenzi prin care ai comandat materiale de construcții online, la un preț mult mai avantajos decât în depozitele clasice. Dintr-un singur loc, ai cumpărat tot ce ai avut nevoie pentru renovarea apartamentului. Și nu ai comandat materiale de construcții ieftine și de proastă calitate, ci unele ieftine și de calitate premium, de la producători renumiți din România.

Îmi amintesc că tare te-ai bucurat când ai descoperit că poți intra în posesia unor materiale de construcții premium, la un preț mai mic. Și ți s-a părut foarte interesantă ideea acestei case de comenzi de a scurta procesul de achiziție a materialelor de la producător la clientul final, adică la tine. Astfel, în prețul materialelor nu au mai intrat costurile de depozitare, manipulare, logistică sau alte cheltuieli suplimentare, care de obicei sunt suportate de cumpărător.

Și fiindcă mi-am amintit că dacă iei legătura cu un consultant, poți primi și o ofertă de preț personalizată mi-a venit ideea să vorbesc în locul tău cu un consultant, pentru a primi cea bună ofertă pentru tine. Iată cum a decurs conversația cu consultantul de la Vindem-Ieftin.ro și ce lucruri interesante am aflat după ce m-am înscris în numele tău în grupul VIP ( care oferă facilități persoanelor care fac o dată comandă de produse din 5 categorii diferite, fie de două ori din 3 categorii diferite), un grup care oferă:

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status Livrare în timp real

-Bună ziua!

– Bună ziua! Bun venit în Grup VIP. Numele meu este Nicoleta Lisca. Cu ce vă pot ajuta?

– Mă numesc Irina Țenu și aș avea nevoie de câteva detalii legate de câteva materiale de construcție pentru o casă. Doresc ca în viitorul apropiat să-mi construiesc o casă și am nevoie de câteva detalii de materialele pentru structură și fundație, acoperișuri, tâmplărie pvc, amenajări interioare, amenajări exterioare. De asemenea, aș vrea să-mi faceți o ofertă de preț.

– Sigur, cu mare drag. Oferta noastră de materiale de construcție este una variată. Pentru structură și fundație vă putem oferi beton la cifă, oțel beton, diverse profile zincate, țevi, panouri sandwich… Pentru acoperișuri, de exemplu, puteți trece pe lista de materiale țigla Wetterbest sau Viking. În ceea ce privește tâmplăria vă propun tâmplărie PVC ADF, iar pentru partea de amenajări interioare și exterioare, puteți alege rigips, piatră decorativă, printre altele. Spuneți-mi ce anume doriți și ce cantitate, iar eu voi calcula stocul în fabrică și voi reveni la dvs. cu o ofertă personalizată și informații legate de transport.

– Mulțumesc mult pentru ajutor! Mi-ați luat o greutate de pe inimă. Este tare greu să alegi materialele de construcție atunci când nu te pricepi.

-Vă înțeleg. De asta suntem aici. Să vă oferim toate informațiile necesare și să vă ușurăm procesul de achiziție.

-Nu știu ce m-aș fi făcut fără suportul dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și fără condițiile speciale de livrare pe care le oferiți clienților din grupul VIP. Vă felicit pentru această inițiativă.

-Mulțumim! Ne bucurăm că vă suntem de folos! În cel mai scurt timp revin la dvs. cu oferta de preț și cu toate informațiile legate de livrare.

După cum poți observa, treaba este aranjată. Vei primi toate detaliile. Datorită mie vei beneficia din nou de un concept unic în Romania. Vei scuti timp și bani și vei primi materialele de construcție direct la tine acasă. Această Casă de Comenzi face livrări în toată țara.

Ai mare noroc cu mine, zău! Tare bune idei îți dau. În plus, îți amintesc și de lucrurile importante pe care le uiți. Așadar, eu zic să nu mai pierzi timpul și să începi să-ți cauți o echipă de constructori. De materiale nu trebuie să-ți mai faci griji. Ți-am făcut eu lista. Ai văzut doar. Ai nevoie de:

  1. Materiale pentru fundație și structură
  2.  Materiale pentru acoperiș
  3. Materiale pentru amenajare interioară și exterioară
  4. Tâmplărie PVC…

….. și lista poate continua cu produse electrice, produse pentru termoizolație etc.

Ți-am dat iar mură în gură. Am obosit. Este timpul să vorbești cu o echipă de constructori și să stabilești planul de construcție, apoi de mutare. Părerea mea este să te apuci să torni fundația și să o ridici la roșu până vine iarna. Apoi încet, încet faci și restul. În felul acesta nu îți vei compromite deloc timpul pe care îl dedici vieții profesionale și personale. Of.. ți-am făcut eu planul. Gata. Nu mai zic nimic. Spor la construit casa mult visată!  

PS:  Încă ceva…sper că ți-ai dat seama deja cât este de ușor să te muți de la apartament la casă, dacă te poți baza pe sprijinul unor oameni care au înțeles că timpul tuturor e valoros și că trăim într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de produse premium la prețuri avantajoase.  

Capitolul 4 din „Conversație cu viața” , poveste ce se va derula pe parcursul probelor din cadrul Superblog 2020. 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.