Conversație cu viața-Answear is the answer to my autumn desire

You are currently viewing Conversație cu viața-Answear is the answer to my autumn desire

Conversație cu viața-Answear is the answer to my autumn desire

Dragă Viață,

E-o toamnă taciturnă. E un soare căzut în adormire. Sunt nori treziți de amintirea fericirii. Sunt un om A sau un om B decis să-ți scrie ție, răsuflare invizibilă, bătaie uneori regulată, alteori neregulată de inimă.

Nu știu exact de ce îți scriu. Nu știu nici ce vreau să aflu. Știu doar că amintirea zilei de azi trebuie să rămână cumva impregnată pe hârtie. Astfel, ziua de azi va exista în fiecare zi în care eu omul A sau omul B va găsi foaia de hârtie și-și va arunca ochii pe ea.

Cu siguranță știi că omul, mai ales cel născut în zodia Gemeni, curios din fire, nu poate rezista să nu-și arunce ochii peste zarea albastră sau peste tot ce îi apare în cale.

Poate ți se pare stranie decizia mea de a-ți scrie. Poate nici nu ai să bagi în seama misiva mea. Dar simt că această conversație nu mai poate fi amânată, nu în această toamnă când frământările îmi sugrumă sufletul.

E în gândurile mele de foarte mult timp. E pregătită să se ia la întrecere cu tine. Vrea să afle până unde va ajunge. Ce va afla de la tine pe parcursul maratonului. Cum va schimba omul A sau omul B. Îl va schimba în bine? Îl va schimba în rău? Îl va ajuta să se înțeleagă mai bine pe sine însuși? Îl va ajuta să-și definească stilul?

Până la proba contrarie, dă-mi voie să mă îndoiesc. Știi doar…dacă mă îndoiesc…cuget…deci exist. Exist să ce? Exist să aștept neființa? Exist să merg pe urmele tale înghițe la ospățul de seară al clipelor?Exist să văd cum tu dispari din garderoba mea, cum o lași fără suflare?

Cred că știu de ce îți scriu. Vreau să descopăr dacă ai curaj să răspunzi frământărilor mele. Vreau să văd cum faci ca omul A sau B să îți soarbă cuvintele. Vreau să mă faci să aștept cu nerăbdare fiecare răsuflare. Să îți simt mângâierea când noaptea îmbracă clipa cu mantia lunii plină de stele, iar ziua îi spală chipul cu razele calde ale soarele ce stăpânește zarea.

Vreau să mă faci să te trăiesc printre virgule, printre rânduri, printre răni necicatrizate, printre iubiri ce nu vor să se desprindă de tine chiar dacă sângerează grav prin anotimpuri amnezice.

Vreau… vreau să vorbim…să îți aud glasul în tăcerea asurzitoare a foii conștiente că timpul o va îngălbeni, că trupul îi va deveni fragil…dar că tu, cumva, o vei ajuta să supraviețuiască peste veacuri…permițând… cumva ca Eu să devin Tu.. o răsuflare invizibilă a unei imagini formate în mintea unui om A sau B ce își va arunca ochii pe niște gânduri prefăcute în cuvinte într-o altă epocă… alt timp.

Ce spui? Vorbim?

PS: Încă ceva…știi că la mine întotdeauna trebuie să existe un PS. Sunt uitucă. Of…nu. Mint. Nu uit nimic. Nu am curaj. Da, așa e. Sunt lipsită de curaj. Nu îndrăznesc să-ți spun ce-mi doresc, dar trebuie. Mă sufocă dorința. Știi…nu vreau doar să vorbim ca să-ți aud glasul… Vreau să vorbim ca să-ți povestesc despre dorința mea de toamnă. Vreau să te transformi în peștișorul de aur și să mi-o îndeplinești. Vreau să simt că exiști din nou în garderoba mea. Nu mai simt asta deloc.

Mă știi…îmi place să fiu cochetă. Îmi place să îți dau farmec cu ajutorul ținutelor pe care port. Am stilul meu, unul aparte (cel puțin așa îmi place să cred). Și mai știi că îmi plăcea să cred că în garderoba fiecărei persoane există câteva piese esențiale fără de care nu ar putea traversa fiecare anotimp. Ei bine, acum nu mai cred asta. Acum simt că dispari treptat din garderoba mea, iar ea devine din ce în ce mai palidă și rămâne fără aer.

Sunt tristă. Stilul meu dispare și, odată cu el, am senzația că și farmecul din jurul meu dispare. Nici tu nu prea mai ai farmec. Poate greșesc. Poate ai să te superi citind aceste rânduri, dar nu pot să te mint acum când am prins curaj și ți-am scris.

Vreau să te trăiesc din nou la intensitate maximă. Vreau să simt cum, din clipa în care deschid ușa garderobei mele, renasc. Vreau ca în acest anotimp, cel al frunzelor adormite, să te simt mai bine ca niciodată. Știu că doar tu mă vei putea ajuta.

Ce spui, îmi dezvălui cum să te simt din nou în garderoba mea? Îmi spui care sunt piesele esențiale fără de care nu aș putea traversa toamna 2020?  

Cu drag,

Un om…A sau B

 


Dragă Omule, 

    E o nouă zi. O nouă toamnă. Un nou dans al frunzelor ruginii. Unii oameni A fac amiaza, alți oameni B muncesc mai mult sau mai puțin cu spor. Eu alerg de la un om la altul. Sunt o bătaie obosită de inimă, o răsuflare invizibilă, intretăiată. Borboane mari de transpirație mi se formează pe frunte, le șterg rapid, nu-i vreme de stat. Fac cunoștință cu unii oameni A, îmi iau la revedere de la unii oameni B. Sunt numai treabă.

E oare o lipsă de bun simț dacă spun că sunt plină de mine? Bănuiesc că nu e normal ca viața să fie plină de viață când unii oameni.. poate C strigă după mine disperați, rugând soarta să nu mă trimită în altă parte.

Recunosc, îmi este foarte greu. Nu-mi plac despărțirile, dar nu am încotro. Tot mie îmi revine misiunea ingrată de a spune „Adio”. Dar să revenim la subiectul acestei misive. Probabil nu te așteptai să îți răspund. Ce-i drept, nici eu nu am crezut că vei avea curajul să îmi scrii. Mă bucur că ai făcut-o. Mă bucur că vrei să vorbim. Aș putea spune că mă simt onorată fiindcă m-ai ales pe mine ca parteneră de discuție.

Nu înțeleg de ce ai crezut că îmi lipsește curajul. Am mai mult curaj decât crezi. Nu sunt o lașă. Dacă aș fi, te-aș lăsa baltă. E drept, va veni o vreme când ne vom despărți, dar asta nu depinde de mine.

Știi și tu foarte bine cum e să ai șef. Ordinul șefului nu se discută, se execută. În fine, îmi spui că vrei anumite lucruri. Tu nu ți-ai dat seama, fie ai scris prin prisma furiei, dar m-ai rănit. Cuvintele tale au înfipt în mine un pumnal, fără milă.

Iți scriu cu rana sângerândă, cu lacrimile înecate în tristețe. Pentru a obține tot ceea ce vrei, eu nu trebuie să fac nimic. Tu trebuie să faci un singur lucru, să mă iubești.

Iubirea rezolvă totul. Iubindu-mă îmi vei simți mângâierea. Iubind-mă îmi vei simți răsuflarea. Iubindu-mă mă vei simți oriunde, chiar și în garderoba ta. Este atât de simplu. Iubirea rezolvă multe, de restul vei avea parte pe parcurs trăindu-mă cum îți este dat să o faci.

Admit. De-atâtea anotimpuri stau și te privesc și forța ți-o admir nespus. Zi după zi cu mine te lupți, cazi, te ridici și îți continui drumul, de multe ori, anevoios. Îți lași lacrimile să ți se prelingă pe obraz, în timp ce sorbi un ceai fierbinte și prin gânduri ordine îți faci. Mă uimești. Tu niciodată nu renunți.

Suntem tovarăși de drum în fiecare clipă, dar zău…dacă m-ar întreba brusc cineva despre tine, nu aș ști să-i spui suficiente lucruri, încât să-și facă o imagine clară. Te țin de mână zi de zi, dar nu știu cine ești, iar asta îmi dă un sentiment de neputință. Oricât de mult te urmăresc, nu reușesc să te cunosc mai bine.

Mă derutezi și acest lucru nu îmi e pe plac. Când am impresia că am reușit în final să te cunosc, mai faci câte o schimbare şi nu mai înţeleg nimic. Şi uite aşa intrăm în ring și apring ne luptăm, secundă de secundă, fără oprire. Cu forță mă lovești, vrând parcă knockout să mă faci, eu mă feresc, dar fără de folos. Chiar dacă nu mă nimerești…intenția ta mă doare cumplit.

Sufletul îmi este mistuit de întrebări fără răspuns. De ce nu reușesc să te cunosc mai bine? De ce nu mă apreciezi aşa cum eu te apreciez pe tine?

Nu știu cum să te mai fac să înţelegi că pe drumul pe care îl parcurgem împreună până la un moment dat, vreau să te văd zâmbind. Vreau să-ți aud sufletul cântând mereu o simfonie și să dansăm în pașii bucuriei. Este oare atât de greu?

PS: Și dacă îți tot plac PS-urile, îți voi răspunde la frământările tale aici. Știi…mă faci să râd cu poftă. Nu știu cum ai intuit că eu am răspunsul și în ceea ce privește moda. Aaa…mi-am amintit. Destinul ne-a făcut cunoștință în zodia Gemenilor, o zodie plină care stă foarte bine la capitolul intuiție.

Ai intuit bine. Pot fi și fashion advicer, fiindcă mă pricep și la modă. Nu vreau să par lipsită de modestie, dar chiar mă pricep. Știu multe, inclusiv care sunt cele 7 piese esențiale fără de care nu ar trebui să traversezi toamna lui 2020. Voi fi sinceră. Cele 7 piese nu lipsesc din garderoba ta. Problema este că ceea ce ai tu, mie nu-mi place. Ai avut dreptate. Garderoba ta are nevoie de o gură de aer proaspăt. Prin urmare, trebuie să faci ceva schimbări.

Chiar dacă toamna este privită ca un anotimp în care natura își pierde răsuflarea, iar chipul îi devine palid, să știi că nu-i așa. Eu încă exist în ea. Doar că sunt într-o stare latentă. Toamna mă odihnesc și eu puțin. La cât de solicitată sunt, am dreptul și eu la odihnă. Dar nu și tu. Nu, tu nu, și nici garderoba ta.

Voi trebuie să fiți în formă. Așa că, fii atentă la ce îți voi spune. Dacă vei respecta indicațiile mele, frământările tale vor dispărea, iar tu mă vei simți pulsând cu putere în tine. M-ai supărat puțin. Nu m-am simțit bine când am citit că abia mă mai simți chiar și în garderobă, dar mi-a trecut. Mă bucur că mi-ai scris.  Sunt în tine. Sunt peste tot. Trebuie doar să vrei să mă simți. Trebuie să faci niște schimbări în garderobă și atât.  

Cu drag te voi ajuta să le faci. Știu de ce ai nevoie pentru a traversa cu stil această toamnă. Am răspunsul. Answear is the answer to your autumn desire. Sunt surprinsă că tu nu știi de acest loc în care, de îndată ce intri, îți poți îndeplini orice dorință legată de modă. Aici găsești orice ai nevoie pentru a fi în pas cu modă.

În fine…nu mai vreau să mai lungesc vorba, nu mai termin scrisoarea aceasta nici la noapte. Așadar, să trecem la treabă. În cele ce urmează vei descoperi o listă cu piesele de care nu trebuie să te desparți în toamna aceasta. Să o respecți întru totul dacă vrei să ai un stil aparte.

Blugi

Prima piesă pe lista mea sunt blugii. Ești cochetă, știu. Îți place să fii în pas cu moda. Dar mai știu și că îți place stilul lejer. Prin urmare, cred că nu ar trebui să te desparți de blugi nici în toamna aceasta. Având în vedere că porți mai tot timpul mocasini, adidași, teneși, adică încălțăminte cu talpă joasă, blugii nu trebuie să lipsească din garderoba ta. Trebuie doar să-i alegi cu mare grijă. Dacă tot îți place să fii cochetă și în pas cu moda, nu trebuie să mai porți orice fel de blugi. A sosit timpul să-ți alegi o pereche de blugi de la un brand cunoscut. Îți recomand să-ți alegi o pereche de blugi Guess. Știu că-ți place brandul acesta.

Cred că cea mai potrivită opțiune pentru tine sunt blugii Guess Jeans. Am să-ți spun și de ce. Au talie regulată (preferata ta), îi poți încheia ușor cu nasture și fermoar ( având în vedere că puntualitatea e boală la tine, acești blugi îți dau șansa să te îmbraci rapid și să fii și șic). Au buzunare oblice și abraziuni decorative care tare îmi plac. Nu știu, dar chiar cred că se potrivesc foarte bine cu tendința ta de a ieși mereu din tipar.

Îi poți combina cu un tricou cu mânecă lungă. Answear are o propunere faină pentru tine. Un tricou cu mânecă lungă din colecția Guess Jeans, perfect pentru această pereche de blugi.

În ceea ce privește încălțămintea, poți să-i combini cu ce vrei, cu adidași, teneși și chiar cu o pereche de pantofi cu toc. Ai libertatea să faci ce vrei. Sunt perfecți pentru tine, crede-mă.

Bluză din tricot

Locul 2 pe lista mea ocupă bluza din tricot. Din rândurile scrise de tine, mi-am dat seama că toamna aceasta ai nevoie mai mult ca oricând să fii Tu, să ai aparte de cât mai mult confort. Așa că, bluza din tricot trebuie să se alăture neaparat blugilor. Este o piesă esențială, deoarece te va ajuta să ieși rapid din încurcătură și să-ți exprimi în același timp și personalitatea.

Vei fi nevoită uneori să deschizi șifonierul, să îți alegi rapid ceva, să te îmbraci și să pleci. Bluza de la Guess Jeans, captușită, cu fason drept și decolteu rotund, cu 64% bumbac, 36% poliester este perfectă pentru astfel de situații. Și are un mare avantaj. Când vrei să ieși din tipar, o poți combina cu o fustă din voal și cu adidași sau cu pereche de ghete. Mi se pare o combinație adorabilă. Închid ochii și te văd cum îți recapeți încrederea în tine purtând o astfel de ținută.

Geacă

Uf.. trece timpul…E aproape 14. 35 și eu încă nu am terminat de scris scrisoarea. Multe mi-s gândurile. Le culeg, le strâng mănunchi și către tine, omule, le trimit. Nici nu știu când am ajuns la piesa nr. 3. Geaca, draga de ea, de asemenea, este o piesă esențială. Nu poți să ieși fără ea din casă, nu când ești atât de friguroasă. Și cum deja s-a răcit afară, este timpul să adaugi în garderobă o geacă care să-ți țină și cald și să te și ajute să îți creezi o ținută cu stil.

Propunerea mea pentru tine este o geacă de puf. Garderoba ta nu va fi completă fără o astfel de geacă. Ea te va ajuta să-ți exprimi într-un mod cu totul aparte personalitatea. Geaca cu puf din colecția Calvin Klein te va ajuta să-ți completezi în mod natural ținuta. Fie că vei merge la cumpărături, la plimbare, în vacanță la munte, această geacă cu umplutură de puf și pene, curea în talie, fason drept, matlasat,cu buzunare încheiate, cu fermoar și glugă detașabilă va fi alegerea ideală pentru a da garderobei și ținutei tale un plus de farmec.

 

 

Ghete

Bineînțeles, de pe lista mea nu puteau să lipsească nici ghetele. Recomandarea pentru tine sunt Ghetele Chelsea de piele Kenova (Ghetele Jodhpur) din colecția Vagabond. Am decis să schimb puțin brandul, fiindcă știu că îți place diversitatea. Diversitatea în garderobă îți face bine. O vei explora cu mare drag oricând.

Am ales aceste ghete pentru tine, deoarece consider că modelul lor permite combinarea lor cu diferite ținute. Le poți purta și la blugi, și la o fustă și la o pereche de pantaloni drepți. În plus, ele joacă un rol extrem de important toamna. O toamnă fără ghete e ca vara fără flori. Așa că, ai mare grijă. Orice ai face, nu uita să-ți alegi o pereche de ghete din piele naturală, cu talpa din gumă (o talpă comodă pentru tine), cu toc mic (3, 5 cm este înălțimea ideală).

Ghetele pe care ți le recomand au și spatele călcâiului rigidizat, ceea ce va permite susținerea perfectă a piciorului, rezultând un confort sporit (exact ceea ce ai nevoie).

 

Fular

Spondiloza cervicală îți dă mari dureri de cap și de umeri. Prin urmare, trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Fularul îți va fi de mare ajutor. Nu trebuie să lipsească din garderoba ta. În plus, este un accesoriu care dă un plus de valoare ținutei. De exemplu, îți poți pune în valoare ținutele cu Fularul din colecția Tommy Hilfiger. Este un model ce are în compoziție 100% lână, deci este foarte călduros. De asemenea, are un design inedit care te va ajuta să îți pui în valoare nu doar ținuta, ci și personalitatea nonconformistă.

Rucsac

Be You! Să nu uiți asta niciodată! Nimic nu este mai important de asta. Așa că, cea de-a șasea piesă esențială din garderoba ta trebuie să fie un rucsac care, de fiecare dată când îl vei vedea și purta, să-ți amintească acest lucru. Rucsacul din colecția Desigual, care este prevăzut la fermoarul de la buzuranul din exterior, cu un breloc cu acest îndemn, sunt sigură că îți va aminti acest lucru. Dacă va face parte din garderoba ta, va fi pata de culoare care îți lipsește în acest moment. Pe de altă parte, va fi piesa de care vei avea nevoie ori de ori vei dori să iei cu tine și telefonul, și portofelul, și șervețele nazale, și șervețele dezinfectante, și rujul, și câte și mai câte.  

Este un model cu un compartiment, cu buzunar în față, cu mâner pentru mână, curele de lungime reglabilă și buzunare interioare. Foarte încăpător după părerea mea. Și e și roșu, culoarea ta norocoasă. Este exact ce-ți trebuie pentru a traversa toamna cu încredere în propriile forțe, cu încredere în ceea ce ești. Fii tu și ai să mă simți cu putere și în garderoba ta, și peste tot.

Bentiță

Ultima piesă cu care trebuie neaparat să traversezi toamna anului 2020 este bentița. Știi că ai sinuzită acută și probleme cu urechile. Știi că dna doctor la care ai fost toamna trecută ți-a spus să-ți protejezi numaidecât urechilor. De aceea, bentița nu trebuie să lipsească din graderoba ta în această toamnă.

Știi doar… Sănătatea nu e totul, dar fără sănătate totul e nimic (Arthur Schopenhauer). Indiferent de ceea ce faci, gândește-te la sănătatea ta. Banda din colecția Calvin Klein, confecționată din tricot cu imprimeu, cu o compoziție din 60% acril, 14% poliamida, 10% poliester , 8% lână, 8% vâscoză îți va proteja urechilor și implicit sănătatea. Și asta nu e tot. Îți va da ocazia să fii mereu în pas cu moda.

Va completa foarte bine ținutele tale lejere dar șic. Purtând-o nu vei da impresia că faci asta pentru a-ți proteja sănătatea, ci că vrei să dai o notă aparte ținutei. Să știi că nu ți-am recomand-o la întâmplare. Se potrivește foarte bine cu piesele recomandate anterior.

Uf… Mă opresc aici. Am ajuns la finalul listei. Nu-mi vine să cred. Îți sunt și fashion advicer. Îți sunt de toate. Am avut și răspunsul la dorința ta din această toamnă. Și fiindcă te cunosc mai bine decât crezi tu că te cunosc, știu că răspunsul meu va fi pe placul tău. Știu că mă vei simți în garderoba ta. Știu că ea își va recăpata strălucirea de altădată. Știu că va respira din nou. Știu că vei traversa toamna lui 2020 cu zâmbetul pe buze, cu gândul la un viitor luminos și cu stil. Știu că mă vei iubi și mai mult pentru asta.

 Cu mult drag,

Viaţa

 

Capitolul 1 din „Conversație cu viața”, o poveste ce se va derula pe parcursul probelor pentru Superblog 2020. 

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.