Cea mai de preţ avuţie

Cea mai de preţ avuţie

Ştiţi care este cea mai de preţ avuţie? Cea mai avuţie a noastră este frumuseţea sufletului nostru pe care trebuie să o păzim cu străşnicie de toţi cei care încearcă să ne-o fure. Din păcate, trăim vremuri nu tocmai bune în care, semenii noştri încearcă prin orice mijloace să ne facă să ne pierdem frumuseţea sufletului. Din acest motiv, trebuie să facem în aşa fel încât,  prin orice acţiune a noastră să nu ne pierdem frumuseţea sufletului, căci fără de ea ne va fi cu siguranţă foarte greu în viaţă.

Din acest motiv în fiecare zi pe cât pe posibil, ar trebui să facem bine, să-i ajutăm pe cei ce au nevoie de ajutorul nostru, şi sub nicio formă să îi rănim intenţionat pe cei de lângă noi. Viaţă e plină zi de zi de provăcări, tot ea ne scoate-n cale fel de fel de oameni de la care mereu trebuie să învăţăm doar ceea ce credem că ne poate  ajuta să evoluăm frumos.

Şi pentru a evolua frumos trebuie să învăţăm să iertăm pentru a merge mai departe cu sufletul eliberat de orice greutate.

Pentru a merge înainte cu capul sus, şi nu cu el plecat trebuie să nu facem niciodată lucruri de care să ne fie ruşine şi care mai apoi să le regretăm.

Cu cât vom şti să ne păstrăm intactă avuţia făcând doar lucruri de care să fim mândri, cu atât vom putea privi înainte cu mândrie. Nu e uşor  să ne păstrăm intactă avuţia, fiindcă în această lume plină cu de toate,  ispita e tare mare, dar trebuie să străduim şi să reuşim pe a putea privi în urmă,  în orice moment al vieţii noastre fără să ne pară rău pentru faptele mai puţin frumoase pe care la un moment dat în viaţă le-am făcut.

 Fii bun, fii deschis, fii sincer, fii onest, fii iertător, fii iubitor şi astfel îţi vei putea păstra cea mai mare avuţie a ta, frumuseţea sufletului tău!

This Post Has 4 Comments

  1. RaduThor

    „Fii bun, fii deschis, fii sincer, fii onest, fii iertător, fii iubitor şi astfel îţi vei putea păstra cea mai mare avuţie a ta, frumuseţea sufletului tău!”

    🙂 Sunt tare sceptic în privinţa acestui demers! 😛

  2. racoltapetru6

    Frumusețea derivă din sănătate. Așadar, să fi sănătoasă mereu! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.