Ce facem cu oamenii?

Trăim într-o lume care nu de puţine ori ne-a arătat că nu vrea să se schimbe. Oamenii sunt cum sunt, ei nu vor să se schimbe. Şi aici apare problema cu care noi ne confruntăm zi de zi. Ei nu vor să se schimbe, noi ne dorim să îi schimbăm. Ce facem acum? Cum rezolvăm problema? Deşi problema parte extrem de complicată, ea nu este deloc aşa. Ea poate fi rezolvată destul de uşor dacă, înţelegem faptul că,  noi nu avem dreptul să încercăm să îi schimbăm pe ceilalţi. Nimeni nu trebuie să se schimbe pentru că aşa vrea lumea. Oamenii trebuie să se schimbe pentru că îşi doresc acest lucru.

Noi însă avem dreptul să încercăm să îi cunoaştem, să îi înţelegem. Astfel vom putea să ne dăm seama de felul de a fi, de dorinţele lor şi ne va fi mult mai uşor să trăim alături de ei în armonie. Trebuie însă să fim capabili să comunicăm permanent cu aceştia, căci fără comunicare nu îi vom putea niciodată cunoaşte cu adevărat pe ceilalţi.

Cu cât vom comunica mai mult cu cei din jurul nostru, cu atât vom putea să îi cunoaştem mai bine, să empatizăm cu ei şi să ne dăm seama că schimbarea se va produce atunci când celălalt va fi pregătit să un pas pe care îl consideră bun pentru bunăstarea sa, pentru propria sa dezvoltare personală.

Cu cât îi vom cunoaşte mai bine pe ceilalţi, cu atât ne vom descoperi mai mult în ei şi aşa îi vom înţelege mai bine. Aşadar,  nu vă străduiţi să îi schimbaţi pe ceilalţi de lângă voi, străduiţi-vă să îi cunoaşteţi zi de zi cât de bine puteţi, iar traiul alături de ei va fi mai frumos, mai plin de armonie.

Un weekend cât mai frumos vă doresc!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.