Cafeaua, răsfățul dimineții! E de la Sine înțeles!

-Bună dimineața!!!!!! Scularea!!!!!! Fă cafeaua!!!!! Vreau Kfea(ua)!!!Aaaa…Ce? Cine vorbește? Unde vorbește?

-Ce-ai zis? Te faci că nu mă cunoști? Rușinică! Dar treacă de la mine. O să mă prezint. Bună! Sunt Sinele tău. Aștept să-ți revii în simțiri și să faci cafeaua. Ai treabă. Multă treabă. Și ai nevoie de energie. Ai înțeles?

-Am înțeles. Nu poți să mai dormi puțin?

-Nu pot. Mi-e poftă de răsfăț. Adică de cafea.

-Gata. Mi-am amintit. Cafeaua e răsfățul dimineții.

-Evident. E de la Sine înțeles. Adică de la mine.

-Să știi că ai dreptate. Și când mă gândesc că eu nu voiam să beau cafea.

-Mda… bine că te-am determinat să-ți cumperi espressor și capsule cafea cu diverse arome. Hai, e deja ora 8. Nu mai pierde timpul. Prepară-ți momentul tău de plăcere și apoi apucă-te de scris. Ai multe de povestit azi.

-Am. Voi scrie de ea. De cafea. Știi…nu am iubit-o. Până nu de mult nu am apreciat foarte mult cafeaua. Știam că are beneficii, dar nu voiam să mă bucur de ele.

-Dar eu voiam și mă privai de ele. Sincer, nu am crezut că te voi determina să o savurezi. Dar am reușit…Sunt…

-Mă lași să continui povestea?

-Te rog…

-Ce ziceam? Aaaa. Vorbeam de beneficii. O ceașcă de cafea băută dimineață îmi dă energia de care am nevoie pentru a mă concentra asupra a ceea ce am de făcut. Pentru a profita de fiecare clipă. Și asta nu e tot…

-Evident că nu e tot. Cafeaua îți oferă beneficii incredibile. Așa am auzit. Care sunt?

– Nu le știi?

-Le știu. Doar sunt Sinele tău.

-Atunci, de ce mă întrebi?

-Of…iar ai uitat. Te întreb pentru ceilalți. Nu eu trebuie să le știu. Cititorii tăi trebuie să le afle. Ei trebuie să știe cum te-a schimbat cafeaua și care îi sunt beneficiile.

-Aaaa…am înțeles. Această licoare magică m-a schimbat complet. M-a făcut să înțeleg că fără ea nu se poate. Abia aștept să se facă dimineață să-mi prepar o cafea. Ora 8 e ora magică. Ora răsfățului. Mă trezesc, mă îmbrac rapid și fug în bucătărie. Mănânc ceva rapid și îmi pun espressorul în priză. Aleg o capsulă și apăs butonul magic.

Începe să curgă cafeaua și simțurile mele îmi sunt invadate de un parfum cu totul parte. Îl inspir și deodată ziua capătă culoare. O culoare ce mă binedispune. Duc ceașca la gură încet. O gust. Las papilele gustative să-și trăiască momentul lor de plăcere. Totul e tăcere. Timpul stă pe loc. Sunt doar eu. E cafeaua. Ești tu. Suntem noi. Atât și nimic mai mult. Până la ultima pictură din ceașcă nu există altceva. După, e sens în toate. După, îmi pot organiza toate activitățile zilnice, așa cum trebuie.

-Of…daaa. Știu. Îi simt gustul, îi simt aroma în fiecare dimineață. Și asta mă ajută să te inspir. Să îți mențin nivelul de energie ridicat pe tot parcursul zilei.

-Minunat. Cafeaua (în Sine) e tot ce am nevoie. Știi de ce?

-De ce?

-Fiindcă acest răsfăț matinal ajută la arderea grăsimilor. Activează organismul, elimină oboseala și îmbunătățește concentrarea. În plus, conține B2, B3 și B5, esențiale pentru buna funcționare a organismului. Este bogată și în antioxidanți. Astfel, contribuie la prevenirea bolilor respiratorii, a infecțiilor și a celor cardiovasculare. Totodată, previne încetinirea îmbătrânirii celulare.

-Wow! Ți-ai făcut bine lecțiile. N-ai uitat nimic.

-Nuuu. Și încă nu am terminat. Cafeaua protejează creierul. Consumul său menține sănătatea mentală în cea mai bună formă. Se cunoaște, nu?

-Daaa…N-am ce spune…Ți-e mintea întreagă. Continuă să bei cafea să-ți funcționeze creierul perfect.

-Nu trebuie să-mi zici ce să fac. Știu ce fac.

-Știu că știi. Dar, te rog, gândește-te puțin mai mult la Sinele tău.

-Mă gândesc. Mereu. Nu fiindcă m-am gândit la tine am căutat un magazin de cafea care comercializează și espresoare?

-Ba da. Dar…

-Niciun dar. Taci. Dacă taci…te servesc cu ceva.

-Cu ce?

-Cum cu ce? Cu Etolia, acea cafea boabe proaspăt prăjită cu o miscelă ideală și un grad de prăjire special pentru prepararea unei savuroase cești de cafea. Știi ce se spune, nu?

-Ce?

-Chiar? Îmi oferi acea categorie aparte de cafea, care se aduce verde în țară și se prăjește local, pentru a fi cât mai proaspătă posibil. Îmi place aroma sa puternică și gustul intens.

-Deci ți-a plăcut și mai vrei?

-Mai vreau. Ce e bun tare îmi place. După ce o termini mai faci comandă? Știi…există acolo de unde ți-ai cumpărat espressorul și capsulele.

-Știu. Dar tu știi că acest magazin este primul și cel mai mare Coffee Shop online din România? Că are vechime de peste 15 ani și oferă clienților experiențe plăcute prin comercializarea unor produse de calitate? Că ne oferă o multitudine de sortimente de cafea, aparate de cafea, ceai, cicolată caldă, produse de vending etc.?

-Atotștiutoare te crezi! Și uitucă mai ești. Sunt Sinele tău. Ce știi tu, știu și eu.

-Nu mă cred. Sunt…. Așa că…

Beau zilnic cafea,

Mă răsfăț cu ea,

Ziua să îmi dea,

Energie, chef

Să simt că îs șef

Peste timpul ce-mi fură întruna

Clipa ce străbate ziua și atinge luna.

Și te las acum. Să fac încheierea la Kfea.ro.

Conversație cu Sinele despre Kfea pentru Superblog 2021.

1 thought on “Cafeaua, răsfățul dimineții! E de la Sine înțeles!”

  1. Pingback: Proba 7. Ziua bună se cunoaște după cafeaua de dimineață – Kfea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *