6 erori comise de șoferi care pot cauza accidente de circulație

Conducerea unui vehicul implică o responsabilitate imensă, deoarece fiecare acțiune și mișcare pe care o face cel de la volan îi afectează pe toți cei din jur, fie că sunt pietoni, bicicliști, motocicliști sau alte vehicule.

Ținând cont de acest aspect, iată cinci dintre erorile comise la volan care cauzează accidente.

 Nepăstrarea distanței regulamentare în raport cu mașina din față

Nepăstrarea distanței regulamentare față de mașina din față este una din cauzele principale de accidente, după condusulcu viteză mare. Această eroare poate duce la pierderea de vieți omenești. Și, din păcate, este produsă destul de des pe șosea.

Din acest motiv, trebuie condus întotdeauna preventiv, păstrând întotdeauna un spațiu considerabil în raport cu mașina din față. Nu se știe niciodată când va opri conducătorul mașinii din fața. Condusul preventiv contribuie la evitarea unui eventual impact ce poate avea consecințe extrem de neplăcute.

Menținerea distanței va oferi șoferilor opțiunea de a schimba banda sau de a anticipa frânarea.

Aceasta este una dintre cele mai grave erori de conducere, care, pe lângă faptul că generează multe accidente, dăunează vehiculului. Frânând continuu fără motor pe pante lungi, se încălzesc plăcuțele de frână și acest lucru degradează lichidul de frână, pierzând astfel presiunea în sistemul de frânare.

 Folosirea frânei de motor pe pante lungi

Din acest motiv, în cazul pantelor lungi, este indicată mai întâi frâna de motor (reducerea vitezei) și apoi apăsarea pedalei de frână.

Depășire prin dreapta

De multe ori se întâmplă ca un șofer să depășească prin dreapta la viteză mare. Aceasta este o mare greșeală care generează multe accidente, deoarece dacă un vehicul care urmează să schimbe banda, nu vede că mașina din spate depășește, accidentul se produce imediat.

Potrivit regulilor de circulație, depășirea se face întotdeauna pe partea stânga (deși în unele țări este permis să se facă acest lucru pe dreapta).

 Intrarea în curbă cu viteză pe suprafețe umede sau ploioase

Indiferent dacă plouă sau asfaltul este umed, intrarea în curbă cu viteză este o altă eroare gravă, deoarece atunci când un șofer face acest lucru mașina derapează și pierde controlul asupra acesteia. În plus, există riscul ca mașina să se răstoarne.

În curbe este bine să se reducă viteza astfel încât curbele să fie luate încet, fără mișcări bruște. Mulți șoferi cred că, deoarece există multe tehnologii active de siguranță – cum ar fi controlul tracțiunii, frâne ABS, printre altele – nu li se va întâmpla nimic.

Acest lucru nu este în întregime adevărat. Deși nu se poate nega că ajută foarte mult, nu este bine să avem încredere totală în ele, pentru că au fost createdoar pentru a ne ajuta să prevenim accidentele. Nu ne pot salva de ele.

Distragerea atenției cu muzica

Într-o călătorie lungă, mulți șoferi dau drumul la muzică ca să nu adoarmă. Trebuie avut grijă însă să nu fie prea tare volumul, întrucât le-ar putea distrage atenția de la drum.

Vorbitul la telefonul mobil

Dependența generată de telefonul mobil crește în fiecare zi, în special datorită aplicațiilor de care dispune. Astfel, telefonul devine o cauză a distragerii atenției celui care se află la volan.

Nu contează dacă șoferii folosesc căști. În timp ce conduc trebuie să fie atenți la drum. Important este să ajungă la destinație. Din acest motiv, în momentul primirii unei apel important, cel mai bine este să găsească un loc în care să parcheze și să preia apelul fără să conducă.

După cum se poate observa, cei care se află la volan pot comite adesea erori care duc la producerea unor accidente de circulație.

În cazul în care și tu ești implicat într-un accident de circulație, dintr-un motiv sau altul, iar mașina suferă daune semnificative, îți recomandăm să apelezi la ajutorul celor de la Constatari24h.ro.

Echipa acestei firmei de constatari daune auto te va scăpa de griji, întrucât se va ocupa de întregul proces de constatare a daunelor.

Prin urmare, îți recomandăm să apelezi cu încredere la această firmă în caz de accident. Vei trece mult mai ușor peste neplăcerile cauzate de acesta.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *