You are currently viewing 3 obiceiuri simple pentru menținerea sănătății

3 obiceiuri simple pentru menținerea sănătății

Schimbarea unor obiceiuri zilnice poate face diferența dintre o sănătate bună și boală. De multe ori, din cauza ritmului alert al vieții, uităm că sănătatea noastră este o comoară. Noi o apreciem doar atunci când ne îmbolnăvim. O sănătate bună este esențială pentru a ne bucura de o viață frumoasă și fericită. Dacă suntem sănătoși înseamnă că organismul nostru funcționează în mod normal și că în interiorul său nu s-a produs niciun dezechilibru. A fi sănătoși înseamnă, de asemenea, a avea o minte echilibrată și în armonie cu corpul.

Obiceiurile sănătoase sunt, în mare parte, cele care contribuie la o stare de sănătate bună. Și când mă refer la obiceiuri, vorbesc exact despre ceea ce facem în fiecare zi: dormim, mâncăm, bem lichide pentru a ne hidrata, facem exerciții, ne spălăm, ne protejăm de soare. Dezvoltarea corectă a acestor obiceiuri ne va ajuta să avem o viață mai lungă și mai sănătoasă. Iată 3 dintre cele mai importante obiceiuri pentru menținerea sănătății:

Consumul de fructe și legume

În mod ideal, ar trebui să mâncăm nouă porții de fructe și legume pe zi. Dar da, probabil vi se parte prea mult. Putem mânca doar cinci porții pe zi. Consumul de cinci porții de fructe și legume pe zi  ne va salva de multe vizite la medic. Un studiu efectuat la Universitatea Harvard a arătat că această cantitate furnizează antioxidanții și fibrele necesare pentru reducerea riscului de apariție a bolilor de inima. În plus, ne ajută să avem o greutate normală (o porție este egală cu aproximativ o jumătate dintr-un fruct sau o jumătate de cană de fructe sau jumătate de cană din legume).

Realizarea de exerciții

În mod ideal, ar bine să facem 30 de minute de exerciții cardiovasculare (sau mai multe) timp de 5 zile pe săptămână sau mai mult. Este adevărat, dacă nu avem un aparat de fitness acasă este mai greu de făcut exerciții, sala de fitness nefiind o soluție avantajoasă pentru oricine.

În prezent, în magazine există o gamă variată de aparate fitness. Așadar, ne putem cumpăra o bicicletă medicinală sau o bicicletă eliptică, pentru a face exerciții acasă. Bicicletele fitness ne dau posibilitatea de a ne  menţine mereu în formă. Mişcarea este esenţială pentru sănătatea organismului nostru. Zilele aglomerate deseori ne împiedică să facem mai multă mişcare. De asemenea, programul încărcat de la muncă este un impediment pentru deplasarea noastră la sala de fitness cu scopul de a face mişcare.

bicicleta-eliptica-insportline-air

Soluţia pentru menţinerea sănătății este alegerea unei biciclete fitness potrivite pentru exerciţiile fizice zilnice. Dacă nu putem face 30 de minute de exerciții, este bine să facem măcar 17 minute pe zi. Dacă respectăm aceste obiceiuri simple, ne putem menține sănătatea și îmbunătăți calitatea vieții

Cele 17 minute sunt echivalente cu două ore pe săptămână de mișcare. Mișcarea pe bicicletă ne va îmbunătăți sănătatea inimii, ne va ajuta să ne menținem silueta, să avem mușchi tonifiați, o stare de spirit mult mai bună etc.

Odihnă suficientă

Dacă dormim între 7 și 8 ore pe noapte, suntem pe calea cea bună. Studiile indică faptul că în cazul celor care au probleme cu somnul sau dorm mai puțin de 7 ore noapte, crește riscul hipertensiunii arteriale, bolilor de inimă și chiar diabetului. Organismul nostru trebuie să se odihnească și să-și reîncarce energiile pentru a avea o stare bună de sănătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.