You are currently viewing 3 motive pentru reînnoirea instalației electrice

3 motive pentru reînnoirea instalației electrice

Când cumpărăm o casă,  este important să facem o verificare a instalației electrice. Dacă casa este veche, este posibil ca instalație să fie depășită și să nu corespundă așteptărilor noastre. Este posibil să nu respecte nici măcar măsurile de securitate actuale. În acest caz, vom fi nevoiți să trecem la reparații electrice urgente.

De fapt, în unele țări europene, toate casele trebuie să aibă parte de o inspecție tehnică făcută de un electrician autorizat înainte de a fi scoase la vânzare. În continuare, vă voi dezvălui principalele motive pentru reînnoirea instalației electrice dintr-o casă.

Siguranța instalației electrice

Siguranța este cea mai importantă. Instalațiile electrice învechite pot provoca scurt circuite și defecțiuni serioase electrocasnicelor. Dar cel mai important lucru este că acestea prezintă un risc ridicat de accident. Care sunt semnele care indică că instalația electrică nu este sigură?

Dacă la aprinderea luminilor începem să observăm un miros ciudat (sau de ars), poate fi un semn al supraîncălzirii cablurilor, deoarece instalația electrică este prea veche. În acest caz, este necesară schimbarea instalației cât mai curând posibil pentru a evita un incendiu.

Alte semn care indică că este timpul să reînnoim instalația electrică sunt mufele și întrerupătoare sunt rupte sau arse, scânteia produsă atunci când apăsăm pe întrerupătorul de lumină sau când băgăm un aparat în  priză.

De asemenea, este recomandat să demontăm o priză pentru a verifica dacă cablurile au izolație de cauciuc și nu sunt izolate cu materiale textile sau dacă au toate aceeași culoare, ceea ce ar indica faptul că instalația este veche și trebuie reînnoită.

Funcționalitate:trebuie să ne adaptăm casa la nevoile noastre

Datorită numărului mare de aparate electrice pe care le folosim astăzi, consumul mediu curent de energie electrică este mult mai mare decât acum 30 de ani. Prin urmare, trebuie să stabilim dacă instalația noastră este suficient de puternică pentru a rezista la un consum mare de energie. Dacă nu este, va trebui să reînnoim instalația.

De asemenea, trebuie să luăm în considerare dacă avem suficiente prize și puncte de lumină în  diferite camere din casă, întrucât nu este indicat să recurgem la improvizații.

Dacă intenționăm să renovăm bucătăria, este deosebit de important să verificăm instalația electrică pentru a ne asigura că toate mufele sunt la locul potrivit (nu uitați că ștecherul plitelor de inducție și plitele ceramice sunt speciale, acestea trebuie să fie de 25 amperi ).

O renovare ne oferă o oportunitate ideală pentru a băga cabluri pe la ferestre și terase (jaluzele electrice și protectoare solare), precum și pentru a instala un nou sistem de interfon la intrare (audio și video), senzori de mișcare etc. În cele din urmă,  trebuie să acordăm atenție cablurilor și prizelor care vor fi utilizate pentru TV, radio, computere, telefonie etc.

Îmbunătățirea instalației electrice: confort și economie mai mare

Deoarece instalația electrică este una dintre cele mai importante componente ale unei case, este întotdeauna bine să fie verificată de un electrician autorizat. Pe lângă faptul că este util, poate fi chiar necesar. Acesta este cel mai în măsură să facă modificări la instalația electrică și să ne spună dacă este nevoie de o schimbare a tabloului electric la apartament.

3

Pe lângă faptul că ne oferă mai mult confort și siguranță, îmbunătățirea instalației ne poate ajuta să reducem suma facturilor și să creștem valoarea casei în cazul unei vânzări viitoare.

Pe scurt, atunci când achiziționăm o casă (pe pământ sau apartament) este important să chemăm un specialist să ne evalueze starea instalației electrice și să calculeze costurile necesare renovării acesteia. Acesta poate fi, de asemenea, un element cheie atunci când negociem prețul de achiziție.

Unde putem găsi un electrian autorizat?

Pe Meșterilocali.ro putem găsi rapid meseriași de încredere, pregătiți mereu să ne vină în ajutor. Este suficient să creăm o lucrare gratuit și pentru primi ofetele cele mai bune de la meseriași de calitate.

Cauți un electrician autorizat?

Intră pe Mesteri Locali și de îndată vei găsi un electrician bun aproape de tine. Spune ce ai nevoie, iar meșterii interesați îți vor prezenta o ofertă personalizată. Apoi, vei decide pe cine angajezi. Problema ta electrică se va rezolva ușor, rapid și sigur. Așadar, apelează la cea mai bună soluție pentru casa ta, căci nu vei regreta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.