Skip to content

Beneficiile colaborării cu compania DDD

Persoanele cu dizabilități sunt persoane cu totul speciale a căror drepturi trebuie protejate și, totodată, promovate. Acestora trebuie să li se acorde aceleași drepturi ca și persoanelor fără dizabiltăți și implicit acceptate în câmpul muncii.

Pentru a le sprijini și proteja au fost create Unitățile Protejate autorizate în baza legii 448/2006.  Acestea reprezintă forme instituționalizate de desfășurare a unor activități economice destinate persoanelor cu dizibilități.

Persoanele fizice sau juridice pot înființa astfel de Unități Protejate dacă îndeplinesc câteva condiții.

Acestea trebuie să operatori economici, să aibă personalitate juridică și cel puțin 30% dintre totalul angajaților să fie persoane cu dizabilități încadrate cu contract de muncă.

Pot fi și secții sau ateliere care fac parte din instituții publice sau agenții nonguvernamentale. Important este ca numărul de angajați cu dizabilități să fie cel puțin 30%

De asemenea, pot fi și persoane fizice cu handicap autorizate să desfășoare activități economice independente.

Pentru a putea funcționa, o unitate protejată este nevoită să obțină o autorizație eliberată de Ministerul Muncii, la ordinul ministrului și la propunerea DGPPD.

Care sunt beneficiile colaborării cu o Unitate Protejată?

Conform legii 448/2006 autoritățile și instituțiile publice, persoanele publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați au obligația să angajeze persoane cu handicap într-un procent de minimum 4%.

În cazul în care nu angajează persoane cu handicat, acestea trebuie să îndeplinească câteva două condiții:

– trebuie să plătească în fiecare lună o sumă care reprezintă 50% din venitul minim brut pe țară care se înmulțește cu numărul de locuri în care nu fost angajate persoane cu dizabilități.

– trebuie să se achiziționeze produse sau servicii de la unități protejate autorizate. Cu acestea încheie un parteneriat cu o valoare egală cu suma pe care o datorează la stat.

Care sunt beneficiile încheierii unui parteneriat cu firma DDD?

Există oare vreo firmă care să nu aibă probleme cu dăunătorii? Care să nu aibă nevoie la un moment de servicii dezinsecție, dezinfecție sau deratizare? Puțin probabil.

Prin urmare, orice firmă care are nevoie de astfel de servicii este obligată să apeleze mai devreme sau mai târziu la o firmă de deratizare.

Dacă are mai mult de 50 de angajați și printre aceștia nu se afla persoane cu dizabilități trebuie să îndeplinească cele două condiții amintite mai sus.

Trebuie să recunoaștem că dările la stat sunt mari și fără beneficii. Așadar, nu e oare mai indicat să închei un parteneriat cu o unitate protejată autorizată decât să arunci într-un fel, banii pe fereastră?

În mod cert, da. Compania DDD, specializată pe servicii de dezinsecție, dezinfecție, deratizare, este unitate protejată din 2016 și implică activ în activitățile sale persoane cu dizabilități.

Încheierea unui parteneriat cu o unitate protejată este un beneficiu atât pentru firma care solicită serviciile, cât și pentru persoanele cu handicap. Serviciile pot fi prestate și gratuit în funcție de numărul de angajați al firmei beneficiare și de suprafața pe care trebuie prestate servicii.

Beneficiile unui parteneriat cu compania DDD sunt multiple . Serviciile se prestează potrivit unui grafic de lucrări, astfel încât dăunători să fie sub control.

DDD

Timpul de rezolvare a situațiilor este de maxim 48 de ore de la momentul sesizării, indiferent de locație.

Serviciile DDD se pot deconta total sau parțial în funcție de suprafața de lucru. Calculând suprafața veți ști exact care este suma care este dedusă din fondul dedicat persoanelor cu dizabilități.

pret ddd

Serviciile DDD sunt obligatorii pentru orice firmă, așa că încheiind un parteneriat cu compania DDD-unitate protejată, veți avea parte numai de beneficii.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l:

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *